Etusivu ›› Uutinen ›› Luomuviikkoa vietetään Mikkelissä syys-lokakuun vaihteessa
17.9.2015 - 13:31
Luomuviikkoa vietetään Mikkelissä syys-lokakuun vaihteessa
luomuviikko.jpg
Luomuviikkoa vietetään Mikkelissä 28.9. - 4.10.2015. Silloin on erinomainen mahdollisuus tutustua alueen monipuoliseen luomutarjontaan ja maistella herkullista luomuruokaa.

Viikon aikana luomua on tarjolla useissa Mikkelin ja lähialueiden ravintoloissa, kahviloissa ja kaupoissa. Ravintoloiden keittiömestarit suunnittelevat luomuviikon ruokalistalle lähituottajien luomuherkuista herkullisia annoksia. Kaupoissa on luomutuotetarjouksia ja tuottajat maistattavat siellä oman tilansa tuotteita. Asiakkaille jaetaan reseptejä ja kerrotaan luomusta.

Myös Mikkelin kaupunki on mukana luomuviikolla, jolloin kaupungin henkilöstöravintoloissa, kouluissa, palvelutaloissa ja päiväkodeissa vietetään perinne- ja luomupäivää ja tarjotaan mahdollisimman lähellä tuotettua luomuruokaa ja perinteisiä ruokalajeja.

Etelä-Savossa on yli 260 luomutuotantotilaa ja alueella tuotetaan runsaasti luomukasviksia sekä luomulihaa ja -maitoa, luomumarjoja ja muita luomutuotteita. Luomuviikolla tehdään luomua tutuksi kuluttajille ja tuodaan esille paikallisia luomutuottajia.

Luomuviikon taustavoimia ovat Luomuinstituutin jalkauttaminen -hanke, Mikkelin ammattikorkeakoulun ympäristöteknologian opiskelijat sekä Luomuliitto.

Mikkelin Luomuviikko Facebookissa.

Aiheeseen liittyvää