Etusivu ›› Uutinen ›› Mannerheimin salonkivaunun ovet avautuvat jälleen 4.6.
30.5.2016 - 8:21
Mannerheimin salonkivaunun ovet avautuvat jälleen 4.6.
salonki.jpg
Mikkelin Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki ja Mannerheimin salonkivaunu, tarjoavat yleisölle ilmaisen sisäänpääsyn 4. kesäkuuta klo 10 - 17. Kesäkuun alun perinne tarjoaa mahdollisuuden tutustua myös Mannerheimin salonkivaunuun, jonka sisätiloihin pääsee tutustumaan vain kerran vuodessa.

Lokakuusta 1939 lähtien oli marsalkka Mannerheimin käytössä esikuntajuna. Siinä oli veturi ja kaksi makuuvaunua, ravintolavaunu, konduktöörinvaunu, ilmatorjunta­vaunu ja autojenkuljetusvaunu. Marsalkka Mannerheimin makuuvaununa oli Rautatiehallituksen virkavaunu A 90. Hän käytti vaunua matkoil­laan aina tammikuuhun 1946 asti, jolloin hän oli tasavallan presidentti. Salonkivaunullaan, joka usein liitettiin myös tavallisen junan pe­rään, hän teki yli sata matkaa, yhteensä yli 75 000 kilometriä. Matkat olivat lähinnä neuvottelumatkoja Mikkelistä Helsinkiin ja tarkastusmatkoja rintamille.

Mikkelin rautatieasemalla katoksen alla oleva vaunu kunnostettiin kaupungin rahoituksella ja siirrettiin nykyiselle paikalleen vuonna 1992. Se avattiin yleisölle ensimmäisen kerran 4.6.1992. Sitä ennen vaunu oli seissyt Pasilan konepajan ratapihalla.

Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki ja Mannerheimin salonkivaunu ovat avoinna 4.6. klo 10 - 17.

Aiheeseen liittyvää