Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkeli valittiin Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan
15.6.2016 - 14:09
Mikkeli valittiin Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan
valokuvat_2_01.png
Mikkeli pääsi mukaan Voimaa vanhuuteen -iäkkäiden terveysliikuntaohjelman kolmivuotiseen kehittämistyöhön. Ohjelmassa tuetaan iäkkäiden itsenäistä asumista kotona liikuntaneuvonnalla, voima- ja tasapainoharjoittelulla sekä ulkoilulla.

Iäkkäiden terveysliikuntaohjelmaan valittiin 18 kuntaa 41 hakemuksen joukosta. Runsas hakemusmäärä osoittaa, että kunnilla on kiinnostusta ja tarvetta ottaa käyttöön terveyttä ja toimintakykyä edistävä liikunta iäkkäiden kuntalaisten kotona asumisen tueksi.

Ohjelman mentoreiden tuella kunnissa otetaan käyttöön hyviä terveysliikunnan toimintatapoja ja koulutetaan lisää ammattilaisia sekä vertaisohjaajia ikäihmisten terveysliikunnan osaajiksi. Voimaa vanhuuteen -toimintatapa rakentuu yhteistyöhön kunnan eri hallintokuntien, paikallisten järjestöjen ja iäkkäiden kesken.

Tutkimusten mukaan säännöllisestä voima- ja tasapainoharjoittelusta ryhmissä hyötyvät erityisesti iäkkäät, joilla on alkavia toimintakyvyn ongelmia. Vahvat jalat, virkeä mieli ja liikuntakaverit pitävät pystyssä ja kiinni elämässä.

- On todella hienoa, että Mikkeli pääsi mukaan tähän ohjelmaan. Näin jatkamme Mikkelin kehittämistä liikunnan avulla. Tässä kohderyhmänä ikääntyvät ja heidän kanssaan työtä tekevät. Pääsemme kehittämään uusia toimintamalleja yhteistyössä ikääntyvien ja järjestöjen kanssa. Yhdessä tekemisessä on voimaa ja voimme edistää toimintakykyistä vanhuutta terveysliikunnan avulla, toteaa Mikkelin seutusoten vt. vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja Niina Helminen

Voimaa vanhuuteen -ohjelma edistää kotona asuvien, toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten (75+) yhdenvertaisia liikkumismahdollisuuksia, itsenäistä suoriutumista ja osallistumista ottamalla käyttöön hyviä toimintatapoja liikuntaneuvonnasta, ryhmäliikunnasta ja ulkoilusta. Hyvien toimintatapojen käyttöönotto toteutetaan yhteistyössä järjestöjen, julkisen sektorin ja ikäihmisten kanssa. Ohjelmaa koordinoi Ikäinstituutti. Rahoituksesta vastaavat Raha-automaattiyhdistys ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja ohjelmasta: www.voimaavanhuuteen.fi
Lisätietoja Mikkelin osuudesta: Hyvinvoinnin virtaa -projektipäällikkö Hannu Korhonen, hannu.korhonen(at)edu.mikkeli.fi, p.044 036 7977

Aiheeseen liittyvää