Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkeliläisiä ajatuksia koottiin työpajoissa
17.2.2016 - 7:38
Mikkeliläisiä ajatuksia koottiin työpajoissa
003.jpg
Mikkelin kaupungin hyvinvointikertomukseen koottiin kokemustietoa järjestöille suunnatussa työpajassa 16. helmikuuta. Samana päivänä myöhemmin suunniteltiin tulevaisuuden Mikkeliä.

Hyvinvointikertomus, joka linkittyy kaupungin strategiaan ja sen hyvinvointiohjelmiin, sai täydentävää tietoa järjestökentältä. Työpajakokoontumisessa vastauksia etsittiin muun muassa sellaisiin kysymyksiin, jotka koskettavat kuntalaisten arkea ja hyvinvointia.

Kaupungin hyvinvointikoordinaattori Arja Väänäsen mukaan hyvinvointikertomus on paitsi kunnallinen velvoite myös tapa toimia ja työväline.

Usein tieto ihmisten hyvinvoinnista on yksipuolista ja tilastot saattavat olla vääristyneitä. Järjestöjä kuuntelemalla kaupunki saakin arvokasta tietoa siitä, millä tolalla mikkeliläisten hyvinvointi oikeasti on.

Illan työpajassa suunniteltiin tulevaisuuden Mikkeliä. Kaupungin tehtävät kokevat myllerryksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen myötä. Hallinnon uudistuksessa ja organisaatiorakenteessa riitti osallistujille pohdittavaa. Paikalle oli saapunut kolmisenkymmentä innokasta kuntalaista.

tyopaja.jpg
 

Teksti: Mikko Tuovinen
Kuvat: Mikko Tuovinen & Satu-Mari Tolonen

Aiheeseen liittyvää