Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelille laaditaan julkisen taiteen ohjelma – tule mukaan työpajaan 15.6.
7.6.2017 - 14:17
Mikkelille laaditaan julkisen taiteen ohjelma – tule mukaan työpajaan 15.6.
fb-event-taidemikkeli_.jpg
Mikkelin kaupungille laaditaan vuoden 2017 aikana julkisen taiteen ohjelma. Tavoitteena on, että jatkossa julkisia taidehankkeita on mahdollista koordinoida ja toteuttaa sujuvasti ja tasa-arvoisesti, erilaiset taiteen ja toteutuksen muodot huomioiden.

Työssä ovat mukana Mikkelin kaupungin kaavoitus, museotoimi sekä kulttuuripalvelut. Lisäksi kuullaan kaupunkilaisia ja julkisen taiteen piirissä aktiivisia järjestöjä. Työtä koordinoi arkkitehti, kuvataiteilija Maija Kovari julkisen taiteen ja kaupunkitilan yhdistämiseen erikoistuneesta suunnittelu- ja konsulttiyrityksestä Public Art Agency Finlandista.

Osallistumismahdollisuudet

Osallistumiseen kannustaaksemme, olemme pyrkineet suunnittelemaan mahdollisimman moninaisia vaikuttamis­kanavia, kuullaksemme kaupunkilaisten kokemuksia erityyppisistä alueista. Yksi teema on keskustan rannat, joille on kesän ajaksi sijoitettu osallistavia kysymyskylttejä.

Kysymyksiin on mahdollista vastata heti paikan päällä sosiaalisessa me­diassa tunnuksella #TaideMikkeli tai jakaa kokemuksia kuvana, viestinä tai ääniviestinä WhatsAppissa numeroon 045 7870 3805 (numeroon ei ole mahdollista soittaa). Kysely kohteineen löytyy myös netistä osoitteesta www.paaf.fi/mikkeli.

Kaupunkitilaan liittyvistä kokemuksistaan on mahdollista päästä kertomaan myös #TaideMikkeli-postikorteilla, joita on seuraavissa jakelupaikoista: Mikkelin kirjastot, kaupungin virastotalo, Mikkelin matkailuinfo, Mikaeli, Mikkelin taidemuseo ja kaupungin palvelupisteet. Toivomme täytetyt kortit palautettavaksi niihin painettuun osoitteeseen, ja käyttöön osana aitoa kaupunkisuunnittelua, Mikkelin kaupunki maksaa postimaksun.

Rantareitin teemalla toteutetaan myös kaikille kaupunkilaisille avoin työpaja, torstaina 15.6. klo 18 Lasten kulttuurikeskus Vekkulassa, Aurakatu 7. Tulethan mukaan!

Koko kesän mittainen, kaikille avoin #TaideMikkeli -kampanja on osa Mikkelin kaupungin julkisen taiteen ohjelman suunnitteluvaihetta sosiaalisessa mediassa. #TaideMikkeli-tunnuksella varustettuja kuvia voi vaikkapa jakaa paikoista, joihin taidetta toivotaan tai esimerkiksi kertoa kaupunkitiloista, jotka ovat henkilökohtaisesti merkityk­sellisiä. Toivomme kuulevamme laajasti kokemuksistanne ja toiveistanne Mikkelin kaupungin julkista tilaa koskien.

Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden osallistujien kesken arvotaan palkinnoksi ajatustensa jakamisesta kahden hengen lahjakortti Mikaeliin!

Hankkeen kuulumisia päivitetään kaupungin some-kanavien lisäksi myös osoitteeseen www.mikkeli.fi/julkinentaide.

Lisätietoja

Maija Kovari
taidekoordinaattori, arkkitehti ja kuvataiteilija
Public Art Agency Finland
maija.kovari(at)paaf.fi

Eveliina Könttä
yleiskaavoittaja
Mikkelin kaupunki
eveliina.kontta(at)mikkeli.fi

Aiheeseen liittyvää