Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelin joulun avausta vietetään 26.11.
21.11.2016 - 8:11
Mikkelin joulun avausta vietetään 26.11.
kuusi_0.jpg
Mikkelin joulun avausta vietetään lauantaina 26.11. Tapahtuma alkaa jo klo 10 yhteisellä kulkueella, joka lähtee tuomiokirkon portailta. Kulkue kulkee kävelykatua pitkin Hallitustorille. Luvassa on myös jouluista ohjelmaa torin lavalla klo 10.30 - 11.15.

Torilla lapset pääsevät tapaamaan kaverikoiria, ratsastamaan hevosella ja tutustumaan paloauton saloihin. Joulupukki on tavattavissa torin kuusen luona lavaohjelman jälkeen aina klo 13 saakka. Lavalla myös nähdään Pohjoismaiden taikurimestari Hannu Juntunen.

Savon Jousien Leijonilla on glögiä ja pipareita myynnissä; tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Vuoden tonttuteko -palkinto jaetaan lavaohjelman aikana ja Blue Diamondsin tonttutyöt jakavat karkkeja kaikille. Tyttö- ja poikateatterilta on luvassa yllättäviä improesityksiä yleisön joukossa. La Carmencita -tanssikoulun tontut ilahduttavat tonttutanssijumppaesityksellä klo 12. Torille on tulossa myös pienimuotoiset joulumyyjäiset.

Muikkukopissa on Sokerystoryn joulukortteja myynnissä, kopilla on paikalla myös Mikkelin asuntomessutoimiston väkeä. Torille tuodaan iso jumboscreen-näyttö, josta näytetään jouluista ohjelmaa koko tapahtuman ajan. Hope-yhdistys on myös torilla vastaanottamassa joululahjoja vähävaraisille mikkeliläisille perheille.

Joulumyyjäiset torilla

Tänä vuonna kutsutaan kaikki halukkaat koululuokat, yhdistykset ja yritykset joulumyyjäisiin torille. Koululuokille ja yhdistyksille myyjäisiin osallistuminen on maksuton. Yrityksiltä veloitetaan toripaikkavuokra eli 15 euroa. Mukaan myyjäisiin pääsee ennakkoilmoittautumalla: taavi.lampinen(at)mikkelinkeskus.fi.

Maksuton parkki keskustassa 26.11.

Kuten viime vuonna, Mikkelin kaupunki, Mikke ry ja Asuntomessut Mikkelissä 2017 haluavat toivottaa kaikille hyvää joulua ilmaisilla kahden tunnin parkkipaikoilla tapahtumapäivänä. Kadun varsilla olevat maksulliset parkkipaikat toimivat päivän ajan pysäköintikiekoilla. Myös Mikkelin Toriparkki haluaa tarjota yhden tunnin ilmaisen parkkiajan joulun avauksen kunniaksi.

Päivän ohjelma

klo 10: Joulukulkue, lähtö tuomiokirkon edestä
10.30: Jouluohjelmaa torilla, lavaohjelman kesto noin 45 min
10.30 - 13: Jouluista tekemistä torilla

Aiheeseen liittyvää