Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelin kansalaisopistossa uusi ilmoittautumisennätys
5.2.2014 - 8:26
Mikkelin kansalaisopistossa uusi ilmoittautumisennätys
matti_salmela_kansalaisopisto.jpg
Mikkelin kansalaisopistossa on tehty kaikkien aikojen ilmoittautumisennätys. Opistoon on kuluvan lukuvuoden aikana tehty jo noin 9.200 kurssi-ilmoittautumista. Edellinen, vuosi sitten tehty yhden lukuvuoden ilmoittautumisennätys oli 9.131. Aiempina vuosina ilmoittautumisia on ollut enimmillään noin 8.500.

- Ennätysten tekeminen ei ole mikään itsetarkoitus, mutta tämä on silti hyvin myönteinen asia. Olemme laajentaneet ja monipuolistaneet tarjontaamme ja on ilo huomata, että tarjonnan lisäys on otettu aktiivisesti vastaan, sanoo opiston rehtori Matti Laitsaari.

Laitsaaren mukaan Mikkelissäkin on selvästi nähtävissä muualla Suomessa todettu suuntaus, että ihmiset haluavat panostaa kaikenlaiseen omaa hyvinvointiaan lisäävään vapaa-ajan toimintaan.
- Otamme mielellämme myös kurssi-ideoita vastaan ja paljon olemme ideoita kaupunkilaisilta saaneetkin.

Kurssitarjonnan lisääminen on tuonut tullessaan myös sen, että Mikkelin kaupunki saa tänä vuonna kansalaisopistotoimintaan suunnattua valtionosuutta noin 60.000 euroa viimevuotista enemmän.

- Lisäys ei ole suuri, mutta suunta on oikea. Monet kunnat ovat menettäneet valtionosuuksiaan, kun opistojen toiminta on supistunut. Valtionosuuden määrä on kytköksissä opistojen järjestämän opetuksen määrään. Laitsaari sanoo.

Viime vuosi oli Mikkelin kansalaisopistossa sekä toiminnallisesti että taloudellisesti hyvä.

- Ihan tarkat lopulliset talouslukemat puuttuvat vielä, mutta vaikka volyymin kasvattaminen lisäsi opetusmenoja, myös kurssimyyntituotot kasvoivat suotuisasti. Viime vuoden tulos on ylijäämäinen.

Mikkelin kansalaisopisto edustaa vapaata sivistystyötä ja järjestää lukuvuoden aikana yli 700 erilaista kurssia. Opistossa on yli 7.000 opiskelijaa.