Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut mukana pohjoismaisessa ruokakilpailussa
11.5.2017 - 8:26
Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalvelut mukana pohjoismaisessa ruokakilpailussa
rupu.jpg
Kuka on Pohjoismaiden paras ruoka-artesaani? Mikä on Pohjoismaiden paras ruokayritys? Nyt on valittu eri Pohjoismaiden ehdokkaat Emblan seitsemään kilpailuluokkaan, ja niistä valitaan lopulliset Embla-voittajat elokuussa. Embla-kilpailun seitsemään kilpailuluokkaan ilmoittautui Suomessa parisenkymmentä ehdokasta. Yhteensä kilpailuun ilmoittautuneita oli peräti 185 ehdokasta.

Ehdokkaat

- Ruoka-artesaani 2017: Järki särki ja yrittäjä Marja Komppa, kalasäilykkeitä valmistava kalanjalostusyritys Korpilahdella.
- Raaka-ainetuottaja 2017: Malmgård Egendom ja maanviljelijä Henrik Creutz, mm. luomuviljaa tuottava ja jalostava sekä ruokamatkailuun keskittynyt maatilayritys Loviisassa.
- Joukkoruokailupalkinto 2017: Mikkelin kaupunki, ruoka- ja puhtauspalvelut, joka tarjoaa päivittäin ruokapalveluita päiväkodeissa, kouluissa, palvelutaloissa ja henkilöstöravintoloissa Mikkelin alueella.
- Ruokaviestijä 2017: Saa Syödä! ruokahävikkinettisivut sekä ruokahävikkitapahtumat, Motiva Oy.
- Ruokamatkailukohde 2017: Majatalosta majataloon -retket, viiden majatalon yhteinen tuoteperhe Pohjois-Karjalassa.
- Ruokayritys 2017: Thomas Snellman, REKO-lähiruokamallin kehittäjä ja primus motor REKO -mallin levittämisessä.
- Lapset ja ruoka 2017: Ammattikeittiöosaajat ry:n kehittämät ja myöntämät Kouluruokadiplomi- ja Makuaakkoset-diplomi -käytännöt.

Tietoa ehdokkaista ja Embla-kilpailusta on osoitteessa emblafoodaward.com.

Suomen ehdokkaat valinnut kilpailuraadin jäsenet olivat Seija Ahonen-Siivola (ylitarkastaja, maa- ja metsätalousministeriö, ruokaosasto), Katja Bäcksbacka (ruokatoimittaja, Helsingin Sanomat), Seija Kurunmäki (johtaja, Elo-säätiö) ja Heidi Siivonen (Maaseutunuorten asiamies, MTK) ja jonka sihteereinä toimivat Anni-Mari Syväniemi (ruokakulttuuriasiamies, MTK) sekä Mia Wikström (tiedottaja, SLC).

Mikä on Embla?

Embla on ensimmäinen pohjoismainen ruokakilpailu. Kilpailun toteuttaa Pohjolan Talonpoikaisneuvoston Keskusjärjestö NBC (Nordiska Bondeorganisationers Centralråd).

Embla-ruokapalkinto kunnioittaa pohjoismaisen keittiön parhaita puolia: upeita raaka-aineita, ruokakulttuuria, kestäviä tuotantotapoja ja kaikkia ruoan tekijöitä. Embla on Uusi pohjoismainen ruoka -ohjelman priorisoima ja Pohjoismaisen ministerineuvoston rahoittama kilpailu.

Embla-palkinnon avulla jaetaan pohjoismaista osaamista ja kokemusta. Emblan avulla halutaan vahvistaa yhteistä pohjoismaista ruokaidentiteettiä ja ruokakulttuuria sekä lisätä kiinnostusta pohjoismaiseen ruokaan myös Pohjolan ulkopuolella.

Yhteispohjoismainen raati kokoontuu 23. elokuuta, jolloin nimetään jokaisen kilpailukategorian Embla-palkinnon pohjoismaiset voittajat. Seitsemän Embla-voittajaa palkitaan Kööpenhaminassa Tanskan ympäristö- ja ruokaministeriön Better food for more people -huippukokouksessa 24. elokuuta Copenhagen Cooking -tapahtuman yhteydessä.

Aiheeseen liittyvää