Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelin kaupunginorkesteri lanseerasi oman korusarjan
6.4.2017 - 9:17
Mikkelin kaupunginorkesteri lanseerasi oman korusarjan
espressivo_facebook.jpg
Mikkelin kaupunginorkesteri lanseerasi kaupungissa 31.3. - 2.4. järjestettyjen Valtakunnallisten orkesteripäivien yhteydessä Pauliina Rundgrenin orkesterille suunnitteleman, Kenkäveron verstaalla käsityönä valmistetun korusarjan. Korusarjan nimi on Espressivo (italialainen musiikkitermi, suomennettuna "tunteikkaasti").

Pauliina Rundgren kertoo korusarjan tarinasta:

- Mikkelin kaupunginorkesterin yli satavuotinen historia on kertomus suuresta kunnianhimosta, korkeasta taiteellisesta tasosta ja ennakkoluulottomuudesta monimuotoista konserttimusiikkia kohtaan. Kaupunginorkesteri tekee työtään aina suurella tunteella, siksi korusarjan nimeksi tuli Espressivo.

Espressivo-korusarjan muoto tulee kaupunginorkesterin tutuksi tulleesta, Kari Piipon suunnittelemasta logosta. Värimaailma kuvastaa musiikin aikaansaamia voimakkaita ja vaihtelevia tunnetiloja kuulijassaan. Sarjaan kuuluvat kaulakääty, korvakorut sekä unisex-rintaneula kolmessa eri värissä. Koruja on myynnissä Mikaelissa kaupunginorkesterin konserttien yhteydessä.

Pauliina Rundgren HandiCrafts on mikkeliläinen designkäsityöyritys, joka suunnittelee koruja ja sisustustuotteita omalle tuotemerkilleen. Yritys on erikoistunut tuhansia vuosia vanhaan emalointitekniikkaan. Tuotteiden emaliosat valmistetaan huolellisena käsityönä omalla verstaalla Mikkelin Kenkäverossa. Koska kotimaisen osaamisen vaaliminen on yritykselle tärkeää, myös tuotteiden muut osat valmistetaan pitkäaikaisten yhteistyökumppaneiden toimesta Suomessa. Pauliina Rundgren HandiCraftsin tuotteissa välittyvät kestävät arvot: muotoilu joka näyttää aina tuoreelta, valmistustekniikat jotka takaavat tuotteelle pitkän iän sekä tuotanto, jossa ei synny hukkaa.

Tuotteiden takana on aina syntytarina, joka jatkaa elämäänsä uudessa kodissaan. Tarinat ovat tärkeitä myös niissä tuotteissa, jotka yrittäjä ja suunnittelija Pauliina Rundgren suunnittelee yhteistyökumppaneilleen. Tarina tuo tuotteelle syvemmän merkityksen ja sisällön.

Mikkelin kaupunginorkesteri on yksi maamme vanhimmista orkestereista. Sen juuret juontavat vuoteen 1903, jolloin Mikkelin Musiikinystäväin yhdistys perusti orkesterin tuolloin vain muutaman tuhannen asukkaan kaupunkiin. Tästä aikanaan maan vanhimmasta amatööriorkesterista ja kaiken kaikkiaan Suomen kolmanneksi vanhimmasta orkesterista muodostettiin myöhemmin yhdistyspohjainen ammattiorkesteri. Vuonna 1990 Mikkelin kaupunginorkesteri kunnallistettiin kahdentoista jousisoittajan vahvuisena kokoonpanona. Orkesterin koti on konsertti- ja kongressitalo Mikaeli ja sen erinomaisesta akustiikastaan tunnettu Martti Talvela -sali. Syyskaudella 2017 kapellimestarit Erkki Lasonpalo ja Daniel Raiskin aloittavat orkesterin uusina taiteellisina partnereina.

Aiheeseen liittyvää