Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelin kaupunginvaltuuston kokouspäätöksiä 26.5.
26.5.2014 - 21:02
Mikkelin kaupunginvaltuuston kokouspäätöksiä 26.5.
nuija.jpg
Mikkelin kaupunginvaltuusto palautti Rantakylän yhtenäiskoulun korjaus- ja laajennustöiden hankesuunnitelman uudelleen valmisteluun. Valtuusto hyväksyi kantakaupungin osayleiskaavan laadinnan, Kalevankankaan länsiosan asemakaavan ja asemakaavan muutoksen ja Graanin rannan osayleiskaavan muutoksen.

Valtuusto vahvisti syksyn kokousajat

Kaupunginhallitus kokoontuu maanantaisin klo 15 ja valtuusto noin kerran kuussa klo 18. Valtuustolla on syksyn aikana kaksi seminaaria, joista ensimmäisen aiheena 1.9. on toimialojen yhteistyö ja jälkimmäisen aiheena 8.12. strategian toteutuminen. Vuoden 2015 talousarvio ja veroprosentti käsitellään 10. marraskuuta.

Otavan Kotalahden vesiosuuskunnan lainatakaus uusitaan

Otavan Kotalahden vesiosuuskunta on ottanut vuonna 2003 pankkilainaa 330 000 euroa. Takaus on vanhentunut, joten kaupunginvaltuusto päätti esityksen mukaisesti, että vesiosuuskunnalle myönnetty takaus uusitaan jäljellä olevalle 94 375 euron lainapääomalle.

Talouden seuranta vuoden  kolmelta ensimmäiseltä kuukaudelta

Kaupunginvaltuusto totesi talouden tilanteen ja hyväksyi seuraavat lisämäärärahat ja sitovuustasojen muutokset:

Tekninen toimi saa 550 000 euroa lisämäärärahaa käyttötalouteen. Lisärahan tarve selittyy muun muassa asuntomessualueen selvittelyjen ja katujen kunnossapidon kustannuksilla.

Sitovuustasojen muutoksia tehtiin sivistystoimeen. Investointien käyttötarkoituksen muutoksia  tehtiin tekniseen toimeen ja investointien kohdentamisen muutoksia  ruoka- ja puhtauspalveluihin.

Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymän uusi perussopimus tulee voimaan vuoden 2015 alussa

Päihdehuollon kuntayhtymä ylläpitää Tuustaipaleen kuntoutumiskeskusta. Mikkelin kaupunki ostaa kuntayhtymältä katkaisuhoitoa, laitoskuntoutusta ja eritasoisia asumispalveluita.

Kuntayhtymän perussopimusta päivitetään niin, että yhtymä voi tuottaa myös muita psykososiaalisia palveluja päihdepalvelujen lisäksi.

Ryhmäperhepäiväkodit Satumetsä, Pikkurilli ja Marakatti lakkautetaan

Kaupunginvaltuusto päätti lakkauttaa päiväkodit. Toiminta on yksiköissä jo päättynyt vuonna 2013.

Rantakylän koulun hankesuunnitelma palautettiin uudelleen valmisteluun

Valtuusto palautti Rantakylän koulun hankesuunnitelman uudelleen valmisteluun äänestyksen jälkeen. Keskustelun aikana palauttamisesityksen teki valtuutettu Hannu Toivonen ja sitä kannatti valtuutettu Matti Piispa. Hannu Toivosen esitys voitti äänin 38 – 20, joten asia palautettiin valmisteluun. Yksi valtuutettu äänesti tyhjää.

Valtuusto haluaa lisäselvityksiä koulun oppilasennusteista ja tilankäytöstä. Asia valmistellaan uudelleen valtuuston kokoukseen 1.9.2014.

Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat päivitetään

Valtuusto  hyväksyi Hanhikankaan, Pursialan ja Porrassalmen pohjavesialueiden suojelusuunnitelmien päivitykset ja Parkatinkankaan sekä Huosiuskankaan pohjavesialueen suojelusuunnitelmat.

Asemakaavan ja osayleiskaavan muutoksia

Kaupunginvaltuusto merkitsi tiedoksi Mikkelin kantakaupungin osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman tavoitteineen.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kalevankankaan länsiosan asemakaavan ja asemakaavan muutoksen ja Graanin rannan osayleiskaavan muutosehdotuksen.

Valtuusto merkitsi tiedoksi vastaukset kolmeen valtuustoaloitteeseen

Yhdessä aloitteessa esitettiin valtuuston kokousten videointia ja sosiaalisen median käytön lisäämistä kaupungin viestinnässä. Vastauksen mukaan kaupungilla olisi valmius käynnistää videointi kokouksista syksyllä 2014.

Lisätietoja
valtuuston puheenjohtaja Satu Taavitsainen, puh. 050 129 4370 

Aiheeseen liittyvää