Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelin pyöräily- ja kävelyhanke etenee
14.3.2016 - 9:22
Mikkelin pyöräily- ja kävelyhanke etenee
potkuapyorailysta.jpg
Pyöräilystä ja kävelystä potkua Mikkelin kulmille -hanke etenee. Tekninen lautakunta on hyväksynyt hankkeen loppuraportin.

Mikkelillä on jo valmiiksi kävelyä ja pyöräilyä suosiva kaupunkirakenne: enintään kolmen kilometrin etäisyydellä torilta asuu yli puolet Mikkelin väestöstä ja enintään viiden kilometrin etäisyydellä jo 70 prosenttia mikkeliläisistä.

Tiivis kaupunkirakenne pitää sisällään kauppoja, työpaikka-alueita ja asutusta. Huomionarvoista on, että olemassa olevan kaltainen kaupunkirakenne on suuri etu lähdettäessä edistämään kävelyä ja pyöräilyä aktiivisemmin. Keskusta-alueen roolia suhteessa muuhun kaupunkirakenteeseen korostavat sieltä lähtevät säteittäiset yhteydet eri kaupunginosiin ja alakeskuksiin. Nämä kaikki seikat yhdessä antavat hyvät edellytykset kasvattaa pyöräilyn ja jalankulun kulkutapaosuutta alueella.

Mikkelin kaupungin strategiassa ”Kestävän kasvun ja hyvinvoinnin Mikkeli” halutaan edistää asukkaiden, ympäristön ja elinkeinojen hyvinvointia. Tavoitteena kävelyn ja pyöräilyn liikkumistapaosuuden kasvattaminen toteuttaa kaikkia kolmea strategian hyvinvointiohjelmaa.

Lue lisää teknisen lautakunnan pöytäkirjasta
Hankkeen loppuraportti (pdf)
Lisätietoa hankkeesta

Aiheeseen liittyvää