Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelin seudulla järjestetään Rantasauna Day heinäkuussa
26.4.2017 - 10:29
Mikkelin seudulla järjestetään Rantasauna Day heinäkuussa
sauna.jpg
Mikkelin seudulla järjestetään oma Rantasauna Day. Erilaiset saunat lämpiävät lauantaina 22. heinäkuuta. Tarkemmat saunomisajat tiedotetaan myöhemmin.

Heinäkuun lauantaina 22.7. Mikkelin seutu – Rantasauna Day houkuttelee kaikki paikalliset sekä vapaa-ajanasukkaat ja muut hyvinvoinnista, vapaa-ajasta ja saunakulttuurista kiinnostuneet saunomaan. Rantasauna Day avaa isojen, pienien ja hyvin erilaisten rantasaunojen ovia ja luo mahdollisuuden kenelle tahansa päästä saunomaan ja keräämään rantasaunakokemuksia, ilmaiseksi.

Päivän aikana tuodaan esille saunakulttuuria, kansanperinnettä ja historiaa sekä tarjotaan mahdollisuus tutustua muun muassa paikalliseen designiin. Tapahtuman taustalla on ajatus vahvistaa osallisuutta ja osallistumista sekä luoda vahvempaa imagoa Mikkelin seudulle johtavana mökkiseutuna ja vapaa-ajan ykkösalueena Suomessa. Rantasauna Day synnyttää uuden tapahtumakonseptin seudulle.

- Rantasauna Day tuo erinomaisesti esille alueemme vesistöjä ja saunakulttuuria. Uuden tapahtumakonseptin kautta luomme seudulle kokonaan uudenlaisen mutkattoman ja uniikin tapahtuman, jolla nostamme esille muun muassa kansanperinnettä. Erilaiset tapahtumat luovat myös alueelle elinvoimaa ja edistävät omalta osaltaan ihmisten osallisuutta ja hyvinvointia, toteaa Mikkelin kaupungin kulttuurijohtaja Marita Kajander.

Mukana tapahtumassa ovat seuraavat Mikkelin seudun kunnat: Mikkeli, Mäntyharju, Kangasniemi, Puumala, Pertunmaa ja Hirvensalmi. Mikkelin seutu – Rantasauna Dayn rahoittaa seutuvaliokunta. Tapahtuman tuottamisesta vastaa Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut. Mukana yhteistyössä ovat Mikkelin seudun kunnat ja Mikkelin matkailu.

Aiheeseen liittyvää