Etusivu ›› Uutinen ›› Mikkelin seudulle 60 000 euron avustus lastenkulttuuriin opetus- ja kulttuuriministeriöstä
6.7.2017 - 14:53
Mikkelin seudulle 60 000 euron avustus lastenkulttuuriin opetus- ja kulttuuriministeriöstä
tahti_sormet.jpg
Avustus liittyy hallituksen lastenkulttuurin kärkihankerahaan. Avustuksen käyttö kohdistuu taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantamiseen lapsille ja nuorille. Avustuksen käyttö tapahtuu käytännössä lukuvuoden 2017 - 2018 aikana ja se on myönnetty 29.6.2018 asti.

Opetus- ja kulttuuriministeriö teki koulujen kautta kyselyn lapsille ja nuorille siitä, mitä taidetta ja kulttuuria he haluaisivat harrastaa ja kokeilla. Mikkelin seudun kouluista kyselyyn vastasi yhteensä 16 koulua, ja ne ovat kaikki mukana hankkeessa. Kouluista 11 on Mikkelistä ja loput seudun muista kunnista.

Avustuksella lisätään perusopetuksen oppilaiden tasavertaisia mahdollisuuksia harrastaa ja kokeilla taidetta ja kulttuuria koulupäivän aikana tai sen yhteydessä. Tavoitteena on järjestää matalan kynnyksen taidekerhoja sekä erilaisia taidekokeiluja kouluilla. Tavoite on myös vahvistaa lasten ja nuorten luovuutta, kulttuurikompetenssia sekä lisätä tietoja ja taitoja taiteesta ja kulttuuriperinnöstä.

Harrastetuntien ohjaamisesta ja taide- ja kulttuurisisällöstä vastaa taide- ja kulttuurialan ammattilainen tai kädentaitojen osaaja. Hankkeen aikana myös selvitetään ja kehitetään mahdollisuutta kuntien tiiviimpään yhteistyöhön lasten- ja nuortenkulttuurin asioissa.

Hanketta hallinnoi Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut ja se toteutetaan seudullisesti viiden kunnan, Mikkelin, Kangasniemen, Puumalan, Mäntyharjun ja Pertunmaan kanssa.

Mikkelin seutu on osoittanut hankkeen kuntarahoitukseen 30 000 euroa.

Lisätietoja

kulttuurijohtaja Marita Kajander, p. 044 794 2457

kulttuurituottaja Susanna Latvala, p. 050 311 7204