Etusivu ›› Uutinen ›› Nuoren taiteilijan apuraha vauvateatterin tekijälle
24.11.2016 - 8:12
Nuoren taiteilijan apuraha vauvateatterin tekijälle
kulttuuripalvelut.jpg
Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta päätti kokouksessaan 23.11. myöntää nuoren mikkeliläisen taiteilijan apurahan teatteri-ilmaisun ohjaaja Salla Sillanpäälle. Apurahan suuruus on 3 000 euroa.

Palkinto luovutetaan perjantaina 25.11. Mikkelin Kenkäverossa. Palkinnon luovuttaa kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Marianne Huoponen ja kulttuurijohtaja Marita Kajander.

Salla Sillanpää on erikoistunut osaamisessaan erityisesti vauva- ja taaperoteatteriin. Hän on tehnyt ja valmistanut muun muassa Vauvakuu-esityksiä, jotka ovat kohdistettu alle vuoden ikäisille lapsille. Vauvateatterin ensi-esitys oli Mikkelin teatterissa syksyllä 2016. Sillanpää toimii myös Mikkelin kansalaisopistossa näyttämötaiteen tuntiopettajana sekä freelancerina kulttuuriosuuskunta Kukan kautta, jota hän on ollut myös alusta asti perustamassa.

Sillanpää on vaikuttanut Mikkelin teatterikentällä pitkäjänteisesti jo kaksi vuosikymmentä mikkeliläisissä harrastaja- ja ammattiryhmissä. Sillanpää on ollut mukana myös nuorisoteatterissa.  Sillanpää on kouluttautunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Centria-ammattikorkeakoulussa. Lisäksi hän on opiskellut esittävää taidetta Jyväskylän kansanopistossa ja draamakasvatusta Jyväskylän yliopistossa.

Nuoren mikkeliläisen taiteilijan apuraha myönnetään 17–30-vuotiaalle mikkeliläiselle, jonka kotikunta on Mikkeli ja jolla on näyttöä taiteellisesta toiminnasta sekä hakijan taiteenalallaan osoittamasta lahjakkuudesta. Nuoren mikkeliläisen taiteilijan apuraha on ollut haettavissa 31.10.2016 mennessä. Pelkkä taiteen opiskelu ei ole riittävä peruste. Apurahan käyttötarkoitus on vapaa. Määräaikaan mennessä hakemuksia tuli yhteensä viisi kappaletta. Hakemuksissa oli tänä vuonna kuvataiteen, musiikin ja teatteritaiteen edustajien nuoria lahjakkaita hakijoita.

Aiheeseen liittyvää