Etusivu ›› Uutinen ›› Nuoruus ja kokemus kohtaavat Mikaelissa perjantaina
28.3.2017 - 14:44
Nuoruus ja kokemus kohtaavat Mikaelissa perjantaina
klaus.jpg
Saimaa Sinfonietta -konsertissa Mikaelissa perjantaina 31.3. klo 19 nuoruus ja kokemus kohtaavat, kun lavalle astuvat 21-vuotias kapellimestarikomeetta Klaus Mäkelä (kuvassa) ja pitkän uran solistina ja kamarimuusikkona luonut pianotaiteilija Eero Heinonen.

Mikkelin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterien yhteiskonsertti liittyy Mikkelissä järjestettäviin valtakunnallisiin orkesteripäiviin, jotka keräävät kaupunkiin orkesterialan keskeiset toimijat ympäri maata. Ennen konserttia klo 18.30 alkavassa taitelijavartissa intendentti Nikke Isomöttönen haastattelee illan taiteilijavieraita.

Konsertti alkaa Saimaa Sinfoniettan säveltäjä Mikko Nisulalta tilaaman Vellamon neidot -teoksen kantaesityksellä. Suomen Kulttuurirahasto on tukenut orkestereita uuden kotimaisen musiikin tilaamisessa, ja Nisulan teos avaakin nyt ympäri Suomen kuultavien Sibeliuksen seuraajat -hankkeen kantaesitysten sarjan. Muu osa konsertista vietetään klassismin aikakauden parissa: solistinumerona kuullaan Mozartin Pianokonsertto nro 25 C-duuri, ja konsertin päättää Beethovenin Neljäs sinfonia.

Klaus Mäkelä on palkittu sellisti ja lahjakas kapellimestari, joka on nuoresta iästään huolimatta herättänyt laajaa huomiota maailmalla. Viime keväänä hän solmi sopimuksen kansainvälisen kapellimestariagentuurin HarrisonParrottin kanssa, ja kiertää kiihtyvällä vauhdilla maailmaa eri orkesterien edessä. Kapellimestarioppinsa Mäkelä on ammentanut Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalta, jolla opiskelun hän aloitti 12-vuotiaana.

Pianotaiteilija Eero Heinonen on tehnyt pitkän uran vuoden 1966 Maj Lind -pianokilpailun voitosta alkaen Suomessa ja maailmalla niin orkesterien solistina, kamarimuusikkona kuin omin sooloresitaalein. Kamarimuusikkona ja lied-pianistina Heinosen kumppaneita ovat olleet Miriam Fried, Elisabet Bathiashvili, Liana Isakadze, Arto Noras, Martti Talvela, Tom Krause ja Peter Schreier.

Mikko Nisula on opiskellut musiikkitiedettä Helsingin yliopistossa ja sävellystä Pietarin Rimski-Korsakov-konservatoriossa. Hän on täydentänyt opintojaan belgialaisen säveltäjän Philippe Boesmansin mestarikurssilla. Säveltäjänä häntä voidaan luonnehtia lähinnä uusromantikoksi, joka on kuitenkin omaksunut tyyliinsä mitä erilaisimpia muitakin vaikutteita aina kulloisenkin sävellyksen ja sen aihepiirin mukaan.

Saimaa Sinfonietta - valtakunnallisten orkesteripäivien konsertti
31.3. klo 19 Martti Talvela -sali, Mikaeli (Sointukatu 1)
Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa
Klaus Mäkelä, kapellimestari
Eero Heinonen, piano

Mikko Nisula: Vellamon neidot, kantaesitys
Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsertto nro 25
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 4

Liput: Ticketmaster

Aiheeseen liittyvää