Etusivu ›› Uutinen ›› Perjantain Kesäkadulla kulttuuria ja korkkareita
23.5.2016 - 8:53
Perjantain Kesäkadulla kulttuuria ja korkkareita
hukkanen_anneli2.jpg
Viime kesinä noin 20 000 kävijää kerännyt Kesäkatu-tapahtumasarja käynnistyy perjantaina 27.5. Kolmen tunnin kestoinen kesän aloitustapahtuma alkaa kello 17 Mikkelin torilla ja kävelykadulla. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja sen juontaa Viki Vänttinen.

Kesäkadun järjestäjät luottavat pienimuotoiseen lähiohjelmaan. Kesän ensimmäisellä Kesäkadulla on tarjolla muun muassa teatteria, musiikkia, tanssinäytös ja toimintaa lapsille. Kaupungin kyselytunnin aiheena on Mikkelin kaupunkimarkkinointi.

Korkkarijuoksu juostaan Mikkelissä jo kolmatta kertaa. Mikkelin nuorkauppakamarin järjestämässä tapahtumassa on mukana joukkueita, joiden asu on vapaa, mutta jalassa tulee olla korkokengät. Korkkarijuoksussa on kyse hauskanpidosta hyvän asian puolesta. Tänä vuonna Korkkarijuoksun tuotot kohdistetaan Mikkelin seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n Omaistyöntekijä -toimintaan.

Kuninkaankartanon Kesäteatterin Avomielinen Anneli -näytelmästä saadaan esimakua Kesäkadulla. Anneli on miesten mieleen, mutta väärien miesten. Annelilla on tyylitajua, mutta vääränlaista. Annelilla menee hyvin, mutta väärällä tavalla. Avomielinen Anneli on Pauliina Hukkasen hulvaton show, joka ei taatusti jätä ketään kylmäksi. Cantus Michaelis tarjoilee kesäisiä säveliä kuoromusiikin ystäville.

Mikkelin Kilpa-Veikot järjestää Kesäkadulle temppuradan. Jurassic Rockin pisteellä on pienimuotoinen "photobooth", jossa voi käydä kuvauttamassa itsensä asiaan kuuluvan rock-rekvisiitan kanssa.

Osa torikauppiaista on tapahtuman ajan paikalla ja myös osa torikahviloista on avoinna. Herkullista grilliruokaa on tarjolla muun muassa ALPO the Food Truckista. Mikke-junakin kuljettaa ja lähdöt ovat tasatunnein Mikkelin kirjaston pysäkiltä kello 17, 18 ja 19.

Kesäkadulla toteutetaan perjantaina ja lauantaina 5/500-kampanja, joka tarkoittaa sitä, että tehdessään vähintään viidellä eurolla ostoksia, saa asiakas etukupongin, jolla voi saada 500 euron lahjakortin. Mukaan on tulossa kauppakeskusten liikkeitä, torikauppiaita ja kivijalkaliikkeitä.

Kesäkatu-tapahtuma Mikkelin keskustassa kuun viimeisenä perjantaina 28.5., 29.7. ja 26.8. kello 17 - 20. Kesäkuun Kesäkatu poikkeuksellisesti 1.7. myöhäisen juhannuksen takia. Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tarkempi ohjelma osoitteessa www.kesakatu.com.

Aiheeseen liittyvää