Etusivu ›› Uutinen ›› Pietarista Berliiniin Daniel Raiskinin johdolla torstaina
11.10.2016 - 12:25
Pietarista Berliiniin Daniel Raiskinin johdolla torstaina
raiskin.jpg
Syyskauden odotettu huippuvieras, kapellimestari Daniel Raiskin vierailee Mikkelin kaupunginorkesterin edessä torstaina 13.10. klo 19 Mikaelin Martti Talvela -salissa.

Ohjelmassa on Glazunovin, Šostakovitšin, Góreckin teoksia. Solistinumerosta vastaa lukuisissa kilpailuissa palkittu virolainen pianotaiteilija Irina Zahharenkova, joka tulkitsee Mendelssohnin a-mollipianokonserton. Ennen konserttia klo 18.30 alkavassa taiteilijavartissa intendentti haastattelee vierailevia taiteilijoita illan ohjelmasta.

Pietarilaissyntyinen Daniel Raiskin kuuluu ikäpolvensa monipuolisimpiin muusikoihin. Raiskin opiskeli Pietarin konservatoriossa alttoviulua ja orkesterinjohtoa. Ennen kapellimestariuraansa hän vakiinnutti asemansa yhtenä Euroopan eturivin alttoviulisteista. Daniel Raiskin on toiminut vuosina 2005–2016 Rheinische Philharmonie -orkesterin sekä vuosina 2008–2015 puolalaisen Arthur Rubinstein filharmonisen orkesterin pääkapellimestarina. Kaudella 2017–2018 hän toimii Belgradin filharmonisen orkesterin päävierailijana. Daniel Raiskin vierailee säännöllisesti Euroopan ja Aasian orkestereissa ja esiintyy yhdessä monien maineikkaiden solistien kanssa. Hän vierailee säännöllisesti myös oopperakapellimestarina.

Irina Zahharenkova on sukupolvensa menestyneimpiä virolaislähtöisiä pianisteja. Zahharenkova valmistui vuonna 2000 Viron musiikkiakatemiasta pääinstrumentteinaan piano ja cembalo. Hänet on palkittu useissa merkittävissä kansainvälisissä kilpailuissa. Nykyään Suomessa asuva Zahharenkova esiintyy niin sooloresitaalein kuin kamarimuusikkona ja orkesterisolistina sekä opettaa pianonsoittoa muun muassa Viron musiikkiakatemiassa ja Sibelius-Akatemiassa.

PIETARISTA BERLIINIIN

13.10. klo 19, Mikaeli (Sointukatu 1)
Daniel Raiskin, kapellimestari
Irina Zahharenkova, piano

Henryk Górecki: Kolme kappaletta vanhaan tyyliin
Felix Mendelssohn: Pianokonsertto a-molli
Aleksandr Glazunov: Teema ja variaatiot jousille
Dmitri Šostakovitš: Sinfonia jousille As-duuri, op. 118a

Liput: Ticketmaster

Aiheeseen liittyvää