Etusivu ›› Uutinen ›› RekryON aktivoi nuoret työnhakuun
24.2.2014 - 12:21
RekryON aktivoi nuoret työnhakuun
Messuvieraita RekryOn-tapahtumassa Etelä-Savon ammattiopistolla helmikuussa 2014.
Nuoret työnetsijät löysivät tiensä RekryON 2014 -tapahtumaan Etelä-Savon ammattiopistolle tänäkin vuonna, eikä suotta. Yrittäjät, joita oli paikalla noin 50, hakivat yhteensä satoja kesätyöntekijöitä ja harjoittelijoita.

Pitempiaikaisiakin työsuhteita olisi myös ollut tarjolla, ehkä jopa kysyntää enemmän. Kaupungin Työllisyyspalvelut saikin messuilta neljä toimeksiantoa sopivien työntekijäehdokkaiden etsimiseksi yrittäjille.  Viidennen tehtävän ratkaisu sai loistoalun, kun Työllisyyspalveluiden työsuunnittelija Ari Myyryläinen tiesi ohjata työpaikkoja tiedustelleen messuvieraan alan yrittäjän luo.  

Messuvieraitten joukossa oli useita kesätöitä hakevia maahanmuuttajanuoria. Yrittäjistä suurin osa oli tapahtumassa mukana edellisvuosien kokemusten innoittamina. Uusia oli mukana kymmenisen prosenttia.

Kesätyöntekijöiden hakuprosessi on siirtynyt nettiin lähes kokonaan. Monella yrittäjällä on haku juuri alkanut tai lähiviikkoina alkamassa. Haastatteluihin kutsutaan nettihakemusten perusteella. Joillakin työnantajilla oli mukanaan työnhakulomakkeita, kaiken varalta. Mikkelin kaupungin kesätyöpaikoista kertovia esitteitä jaettiin messuilla useita satoja. Paikkojen haku netissä on meneillään ja jatkuu 21.3. saakka.

CV on tärkeä

CV eli ansioluettelo on avainsana työpaikanhaussa. Messuilla oli oma CV-osasto, jossa päivystivät Esedun opiskelijat ja Etelä-Savon TE-toimiston koulutusneuvoja Jari Kokko.

- Pisteessämme asioi viitisenkymmentä henkilöä, useimmat kysyivät ohjeita yleisesti CV:n ja työhakemuksen tekoon. Kahdeksan henkilöä pyysi tarkistamaan jo tekemänsä CV:n.  Niistä suurin osa oli oikein hyviä, tekemiseen oli selvästi panostettu. Paria paperia hiottiin vähän lisää. Nuoria kiinnosti tässä vaiheessa "valmiit kesäpaikat”, joissa on oma hakumenettelynsä. Hakemuksen merkitys työnhaussa korostuu myöhemmin, Jari Kokko kertoo.

Työpaikkojen lisäksi tapahtumassa myös oppilaitokset esittelivät omaa tarjontaansa.

Teksti: Seija Karvonen