Etusivu ›› Uutinen ›› Ristiina-seura juhlii pyöreitä 8.10.
3.10.2017 - 8:43
Ristiina-seura juhlii pyöreitä 8.10.
rs_lehti2.jpg
Mikkelin Ristiinassa juhlitaan 100-vuotiasta itsenäistä Suomea ja 60-vuotiasta Ristiina-seuraa 8.10. Juhla on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.

Juhlan järjestää Ristiina-seura, Ristiinan alueseurakunta ja Ristiinan reservinupseerit 8.10. kello 17 alkaen ja tilaisuus on avoin kaikille.

Ohjelma

Ristiina-kantaatti ja hartaushetki Ristiinan kirkossa.
Musiikkiesitysten johtajana toimii alueseurakunnan kanttori Mirka Nousiainen ja hartauden pitää tuomiorovasti Juha Palm. Kantaatti valmistui 1999 pidettyyn Ristiinan seurakunnan 350-vuotisjuhlaan ja se esitetään nyt toisen kerran.

Sotien sankarivainajien kunnioittaminen kirkkotarhassa, kunniavartiot, seppeleen lasku ja juhlavalaistus.
Ristiinan reserviunpseerit

Ristiina-seura 60 vuotta kahvitilaisuus, juhlapuheet ja huomionosoitukset Valon salissa.
Ristiina-seura

Juhlan taustaa

Itsenäinen Suomi viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlaansa ja Ristiina-seura 60-vuotisjuhlaa. Seura on perustettu 24.3.1957 ja toiminut siitä lähtien Ristiinan kotiseutu- ja paikallishistorian ja kansanperinteen tallentamiseksi ja vaalimiseksi sekä kotiseudun kaikinpuoliseksi kehittämiseksi paikallisten erityispiirteiden pohjalta.

Itsenäisyyden näkökulmasta Ristiinalla on vahvat kytkökset itsenäisyyden syntyyn Brahelinnan virkatalon ja siellä vaikuttaneiden henkilöiden, erityisesti Yrjö Maunu Strengtportenin, samoin kuin E. N. Setälän ja Kallioniemen huvilan kautta.

Emil Nestor Setälä luonnosteli Suomen itsenäisyysjulistusta Kallioniemen huvilallaan Ristiinan Someenjärvellä.

www.ristiinaseura.fi

Aiheeseen liittyvää