Etusivu ›› Uutinen ›› Romantiikan hehkua kaupunginorkesterin syyskauden avajaiskonsertissa 7.9.
5.9.2016 - 7:59
Romantiikan hehkua kaupunginorkesterin syyskauden avajaiskonsertissa 7.9.
lattila.jpg
Mikkelin kaupunginorkesteri aloittaa syyskautensa konserttitalo Mikaelissa keskiviikkona 7.9. klo 19. Romantiikan hehkua -konsertissa kuullaan 1900-luvun merkittävimpien oopperasäveltäjien – Richard Wagnerin, Richard Straussin ja Leoš Janáčekin – musiikkia.

Kapellimestarina toimii ensimmäistä kertaa Mikkelin kaupunginorkesterin johtajana vieraileva Petri Sakari, ja solistina laulaa Wagnerin koottujen yksinlaulujen levytyksen vastikään julkaissut upeaääninen Wagner-sopraano Jenni Lättilä. Ennen konserttia klo 18.30 alkavassa taiteilijavartissa intendentti Nikke Isomöttönen haastattelee vierailevia taiteilijoita illan ohjelmasta.

Richard Wagnerin tuotannosta konsertissa kuullaan Siegfried-idylli sekä Mathilde Wesendonckin runoihin pohjautuva laulusarja Wesendonck Lieder. Richard Straussin Capriccio on säveltäjänsä viimeiseksi jääneen oopperan alkusoitto. Leoš Janácekin Sarja jousiorkesterille puolestaan on myöhemmin omaleimaisen sävelkielen kehittäneen säveltäjän myöhäisromanttinen nuoruudenteos, joka jatkaa suurten jousiserenadien hienoa perinnettä.

Kapellimestari Petri Sakari on pitkän uransa aikana johtanut maamme eturivin orkestereita, ja hänen tärkeimpiin kiinnityksiinsä kuuluvat kaksi jaksoa Islannin Sinfoniaorkesterin pääkapellimestarina ja taiteellisena johtajana 1988–1993 ja 1996–1998 sekä Turun filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana 2007–2011. Sakari on myös levyttänyt Islannin Sinfoniaorkesterin kanssa kaikki Jean Sibeliuksen ja Leevi Madetojan sinfoniat.

Sopraano Jenni Lättilä on palkittu useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä laulukilpailuissa. Kansallisoopperassa hän debytoi 2011 Wagnerin Ring-tetralogiassa, ja parhaillaan hän esiintyy Esa-Pekka Salosen johtamassa Elektra-tuotannossa. Lättilä julkaisi vastikään Wagnerin laulujen kokonaislevytyksen, ja hän viimeistelee tohtorintutkintoa Sibelius-Akatemiassa.

ROMANTIIKAN HEHKUA
ke 7.9. klo 19, Mikaeli (Sointukatu 1)
Petri Sakari, kapellimestari
Jenni Lättilä, sopraano

Richard Wagner: Siegfried-idylli
Richard Wagner: Wesendonck Lieder
Richard Strauss: Capriccio, op. 85
Leoš Janácek: Sarja jousiorkesterille

Tapaa konsertin esiintyjiä taiteilijavartissa klo 18.30

Liput Ticketmasterista.

Aiheeseen liittyvää