Etusivu ›› Uutinen ›› Saimaa Sinfonietta -konsertin solistina monitaituri Sergey Malov
13.2.2017 - 10:04
Saimaa Sinfonietta -konsertin solistina monitaituri Sergey Malov
malov.jpg
Kevään ensimmäisessä Saimaa Sinfonietta -konsertissa torstaina 16.2. klo 19 konserttitalo Mikaelissa on luvassa monipuolinen kattaus klassista musiikkia.

Konsertin johtaa Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Vytautas Lukočius ja viulusolistina soittaa kautta maailman tunnettu superlahjakkuus Sergey Malov. Konsertin avaa vauhdikas Uuno Klamin Nummisuutarit-alkusoitto. Solistinumeroina kuullaan viulukirjallisuuden klassikoihin lukeutuva Beethovenin Romanssi F-duurissa sekä brittiläisen Ralph Vaughan Williamsin lyyrinen The Lark Ascending. Argentiinalais-juutalaisen Osvaldo Golijovin Konsertto kahdelle jousiorkesterille yhdistää omaperäisesti latino- ja tangovaikutteita.

Liettualainen kapellimestari Vytautas Lukočius valmistui pianistiksi ja kapellimestariksi Liettuan musiikkiakatemiasta. Kapellimestariopintojaan hän jatkoi Sibelius-Akatemiassa Leif Segerstamin, Jorma Panulan ja Atso Almilan johdolla. Lukočius on johtanut useita orkestereita Baltiassa ja Suomessa. Tammikuussa 2016 hän aloitti Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana.

Pietarilaissyntyinen Sergey Malov valmistui Salzburgin Mozarteum-yliopistosta pääaineenaan altto­viulun­soitto ja Berliinin Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulusta pääaineenaan viulunsoitto. Kiinnostus barokkimusiikkiin johti barokkiviulun opiskelun kautta violoncello da spallaan. Nykyisin hän yhdistääkin menestyksekkäästi nämä kolme soitinta sekä konserteissa että äänitteillä. Malov on voittanut merkittäviä viulu- ja alttoviulukilpailuja (Mozart-kilpailu, Heifetz-kilpailu, Michael Hill -kilpailu ja Tokion alttoviulukilpailu) ja on esiintynyt lukuisten maineikkaiden orkestereiden, kuten BBC:n sinfoniaorkesterin ja Moskovan filharmonikoiden solistina. Monitaiturina tunnettu Malov on myös intohimoinen kamarimuusikko ja on yhtä kotonaan niin vanhan kuin uuden musiikin parissa.

SAIMAA SINFONIETTA

16.2. klo 19 Mikaelin Martti Talvela -sali (Sointukatu 1)
Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa

Vytautas Lukočius, kapellimestari
Sergei Malov, viulu

Klami: Nummisuutarit
Vaughan Williams: The Lark Ascending viululle ja orkesterille
Beethoven: Romanssi viululle ja orkesterille 2
Golijov: Konsertto kahdelle jousiorkesterille

Aiheeseen liittyvää