Etusivu ›› Uutinen ›› Saimaan regatta Mikkelissä 15.–16.7.2017
10.7.2017 - 11:22
Saimaan regatta Mikkelissä 15.–16.7.2017
papinniemi.jpg
Saimaan regatta järjestetään tänä vuonna Mikkelissä lauantaina 15.7.

Ensimmäinen laiva rantautuu Mikkelin satamaan klo 13, ja viimeisen laivan kiinnittymisen jälkeen klo 14 on kaikkien laivojen yhteisvihellys. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua laivoihin klo 14–16.

Kunnianosoituksena Suomen Höyrypursiseuralle Mikkelin kaupunki lahjoittaa kaikille regattaan osallistuville laivoille kaupungin vaakunan kuvalla varustetut raineliput.

Edellisen kerran Saimaan regatta järjestettiin Mikkelissä vuonna 2005.

- Regatta tuo oman pikantin värinsä Mikkelin heinäkuun puolivälin superviikonloppuun. Höyrypurret muistuttavat läsnäolollaan satamassa, että olemme täällä Mikkelissä osa sinisen Saimaan laajaa purjehdusaluetta. Kieltämättä koivuhalkojen tuoksu, laivapillin vihellys ja valkoiset kipparin koppalakit tuovat tyylikkään muiston menneistä ajoista, jolloin vesireitit kulkijoineen muodostivat Etelä-Savon logistiikan selkärangan. Tapahtuman isännöinti on Mikkelin kaupungille kunnia-asia, kertoo Mikkelin kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä.

Riihelä arvioi, että laivoihin tulee tutustumaan tuhatkunta ihmistä. Sataman alueella on odotettavissa liikenteen ruuhkautumista, kuten muutoinkin kaupungin eri alueille, kun on kysymyksessä Mikkelin kesän superviikonloppu.

Aiheeseen liittyvää