Etusivu ›› Uutinen ›› Sasha Mäkilän kapellimestarikurssi 10.–14.1.
10.1.2017 - 14:44
Sasha Mäkilän kapellimestarikurssi 10.–14.1.
makila.jpg
Sasha Mäkilän kapellimestarikurssi pidetään nyt kuudennen kerran, 10.–14.1.2017. Kurssin päätöskonsertit kuullaan 13.1. klo 19 Ristiinan koulukeskuksen Setälä-salissa sekä 14.1. klo 14 Mikaelissa. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Sasha Mäkilän kapellimestarikurssit ovat houkutelleet Mikkeliin opiskelijoita ympäri maailmaa vuodesta 2013 lähtien. Suosittujen kurssien kaukaisimmat osallistujat ovat saapuneet Etelä-Afrikasta, Etelä-Koreasta ja Yhdysvalloista saakka. Tämänkertaisen kapellimestarikurssin osallistujat tulevat Suomen lisäksi Yhdysvalloista, Sveitsistä sekä Puolasta.

Kurssi tarjoaa monipuolisen lähestymisen orkesterin johtamiseen. Aamupäivisin osallistujat johtavat Mikkelin kaupunginorkesteria, ja iltaisin johtamista harjoitellaan pianistin kanssa.

- Maailmalla on erilaisia tapoja opettaa johtamista, mutta tällainen vuorottelu on tehokkain tapa kapellimestarikoulutuksessa. Orkesterin kanssa työskentely on aloitettava riittävän varhaisessa vaiheessa, että oppii ymmärtämään sen reagointia ja käsittelyä. Kuitenkin myös pianistin kanssa harjoittelu on tärkeä vaihe, kun opiskellaan johtamisen perustaitoja, kertoo kapellimestari Sasha Mäkilä, joka pitää kapellimestarikursseja vuosittain myös Pärnussa.

Tiivis kurssiviikko huipentuu kahteen päätöskonserttiin, joihin yleisöllä on vapaa pääsy. Päätöskonsertit pidetään perjantaina 13.1. klo 19 Ristiinan koulukeskuksen Setälä-salissa ja lauantaina 14.1.2017 klo 14 konserttitalo Mikaelin Martti Talvela -salissa. Konserteissa opiskelijat johtavat Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa viikon aikana harjoittamiaan teoksia. Ohjelmassa on Edvard Griegin, Carl Nielsenin, Einojuhani Rautavaaran sekä Jean Sibeliuksen jousiorkesterimusiikkia.

Sasha Mäkilän kapellimestarikurssin päätöskonsertti

pe 13.1.2017 klo 19, Setälä-sali, Ristiinan koulukeskus (Mäkitie 30)
la 14.1.2017 klo 14, Martti Talvela -sali (Sointukatu 1)

Mikkelin kaupunginorkesteri ja Sasha Mäkilän kansainvälisen kapellimestarikurssin opiskelijat.

Edvard Grieg: Holberg-sarja, op. 40
Jean Sibelius: Romanssi C-duuri, Impromptu
Carl Nielsen: Pieni sarja
Rautavaara: Pelimannit

Vapaa pääsy.

Aiheeseen liittyvää