Etusivu ›› Uutinen ›› SeniorSurf-päivä kirjaston Mikkeli-salissa 10.10.
3.10.2016 - 11:07
SeniorSurf-päivä kirjaston Mikkeli-salissa 10.10.
seniorsurf.gif
Haluaisitko lähettää sähköpostia tai liittyä Facebookiin? Olisiko mukava katsella vanhoja Länsi-Savo-lehtiä ja valokuva-arkistoja? Oppisitko mielelläsi maksamaan laskuja verkkopankissa tai tarkistamaan terveystietosi OmaKannasta?

SeniorSurf-päivän tavoitteena on rohkaista ikääntyneitä ihmisiä kokeilemaan ja käyttämään tietokoneita ja nettiä. Tapahtumassa kuullaan tietoiskuja hyödyllisistä verkkopalveluista, opetellaan älylaitteiden ja netin käyttöä kaikessa rauhassa sekä tutustutaan mielenkiintoisiin verkkosivuihin.

Tietokoneluokka on osallistujien käytössä koko tapahtuman ajan, ja Esteryn vertaisohjaajat voivat halutessa opastaa myös omien tablettien ja älypuhelimien käytössä. Kansalliskirjaston digitointi-ja konservointikeskus on paikalla opastamassa digitalisoitujen arkistojen käytössä.

Aikataulu

12.00  Aloitusjuonto
12.15  Seniorit surffaa – nettiopastaja auttaa Tiina Etelämäen (Senior Surf - projektisuunnittelija, VTKL) puheenvuoro
12.30 Kokemukseni nettiopastajana, Asta Lonka, Estery
12.45 Vuorovaikutteinen TV, Virpi Uotinen, Kyyhkylän kuntoutuskeskus
13.00 Omakanta, Mikkelin kaupunki Sari Luukkonen
13.15 Etsi aarteita sanomalehtien sivuilta - Voiko hyvinvointia lisätä yhdessä tekemällä ja oppimalla? Pirjo Karppinen, Kansalliskirjaston digitointi ja konservointikeskus
13.30 Suur-Savon Osuuspankki
13.45 Tulevaisuuden kodin turvaratkaisut, CEO Ville Paasonen, Sote 360
14.00 Kirjaston digitaaliset palvelut, Eija Nevalainen
14.15 Toimiva tietotekniikka, helpompaa arkea, Katariina Ryhänen, Marskidata
14.30 Seniorit ja älykännykät, Kalevi Silvennoinen, MPY
14.45 Juontajan yhteenveto

SeniorSurf-päivä kirjaston Mikkeli-salissa 10.10.2016 klo 12.00–15.30. Tapahtuma on esteetön ja siihen on vapaa pääsy. Kahvit tarjoaa Suur-Savon Osuuspankki.

Mukana tapahtumassa ovat Vanhustyön keskusliitto, Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tuki ry ESTERY, Mikkelin kaupunki, Mikkelin seudun Muisti ry, Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry, Mikkelin Setlementti ry, Mikkelin kansalaisopisto, Kyyhkylän kuntoutuskeskus, Osuuspankki, Marski Data Oy, Sote360 ja Kansalliskirjasto.

Toimintaa tukevat RAY ja Suomen Kansanterveysyhdistys.

Aiheeseen liittyvää