Etusivu ›› Uutinen ›› Soiva pääsiäinen -konserttisarjassa tarjoillaan musiikkia monipuolisesti
7.4.2017 - 9:56
Soiva pääsiäinen -konserttisarjassa tarjoillaan musiikkia monipuolisesti
huhta.jpg
Tänä keväänä Soiva pääsiäinen -konserttisarja kuullaan 5. - 20.4.

Kaupunginorkesteri on konserttisarjassa mukana kahdella konserttiohjelmalla. Keskiviikkona 12.4. klo 19 Mikkelin tuomiokirkossa kapellimestarina vierailee orkesterin taiteelliseksi partneriksi valittu Erkki Lasonpalo. Ohjelmassa kuullaan muun muassa Bachin herkkä kantaatti Ich habe genug sopraano Mia Huhdan (kuvassa) tulkitsemana. Huhta esittää myös aarioita Händelin Messias-oratoriosta. Lisäksi ohjelmassa on Bachin orkesterisarja h-molli, johon sisältyy mm. tunnettu Badinerie-osa. Huilusooloista molemmissa Bachin teoksissa vastaa Ilkka Laivaara.

Erkki Lasonpalo suoritti kapellimestaridiplomin Sibelius-Akatemiassa keväällä 2012. Heinäveden Musiikkipäivien taiteellisena johtajana Lasonpalo on toiminut vuodesta 2014 ja syksyllä 2016 hän aloitti työt Kemin kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana sekä vasta perustetun Helsingin Koomisen Oopperan pääkapellimestarina.

Sopraano Mia Huhdalla on laaja-alainen ohjelmisto, joka kattaa vokaalimusiikin eri lajit barokkimusiikista uusimpiin kanta-esityksiin. Hän on esiintynyt laajalti sekä omin liedresitaalein että orkesterien solistina niin kotimaassa kuin ulkomailla. Lauluopintonsa Huhta aloitti Keski-Pohjanmaan konservatoriossa ja jatkoi niitä Utrechtin musiikkikorkeakoulussa Hollannissa sekä Sibelius-Akatemiassa. Vuosina 2014–2015 Huhta toimi Joroisten musiikkipäivien taiteellisena johtajana yhdessä viulisti Teppo Ali-Mattilan kanssa.

Ilkka Laivaara toimii Suomen Kansallisoopperan orkesterin huiluryhmän jäsenenä päävastuualueenaan piccolonsoitto. Oopperatöiden ohessa hän on vieraillut soolohuilistina muun muassa Radion Sinfoniaorkesterissa ja Sinfonia Lahdessa sekä soittanut Savonlinnassa oopperajuhlaorkesterissa.  Orkesterin solistina Laivaara on esiintynyt Joensuun kaupunginorkesterin, Kaartin soittokunnan, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin ja Ensemble Nylandia -barokkiorkesterin kanssa.

Toisessa Mikkelin kaupunginorkesterin Soiva pääsiäinen -sarjan konserteista kuullaan kamarimusiikkia torstaina 20.4. klo 19 Mikaelin kamarimusiikkisalissa. Tuolloin ohjelmassa on Sibeliuksen jousikvartetto B-duuri sekä Johannes Brahmsin pianokvintetto f-molli. Vieraileva pianistina esiintyy Antti Manninen.

Soiva pääsiäinen -konserttisarjan kaikkien konserttien tiedot löytyvät Mikkelin kaupunginorkesterin nettisivuilta.

Soiva pääsiäinen -sarjan järjestelyissä ovat mukana Mikkelin kaupunginorkesteri, Mikkelin musiikkiopisto, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta sekä Lions Club Mikkeli.

Liput Ticketmasterista

Aiheeseen liittyvää