Etusivu ›› Uutinen ›› Taiteen ja puutarhojen yhdistäminen palkittiin
24.2.2014 - 8:25
Taiteen ja puutarhojen yhdistäminen palkittiin
Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta myönsi kokouksessaan 19.2. vuoden 2014 KulttuuriKannustin-palkinnon (3 000 €) hankkeelle Pala maata ja taivasta – kukkia ja taidetta – Avoimet puutarhat 2014, jossa yhdistetään tuoreella tavalla taide ja puutarhat.

Perusteluissaan lautakunta toi esiin sen, miten Avoimet puutarhat -tapahtumassa otetaan kokonaisvaltaisesti huomioon asukkaiden ja ympäristön hyvinvointi. Taiteella ja puutarhanhoidolla on suuri merkitys sekä ihmisen henkiselle että fyysiselle hyvinvoinnille.

Tapahtuman pääideana on jakaminen – niin taide-elämyksen, tiedon, taidon, neuvojen, kokemusten, ideoiden, ajatusten, hyvän mielen, ilon ja avoimuuden kuin myös taimien ja juurakoiden. Tapahtuma on Etelä-Savossa edelläkävijä taiteen yhdistämisessä puutarhaan.

Vaikka ideaa on jo testattu kahtena edellisenä vuonna, tässä laajuudessa sitä ei ole toteutettu aiemmin. Sitä myös uudistetaan ja kehitetään vuosittain, ennakkoluulottomien ideoiden ja erilaisten materiaalivalintojen avulla otetaan huomioon niin taiteelliset kuin ekologisetkin näkökulmat. Tätä kehittämistyötä KulttuuriKannustin haluaa olla mukana edistämässä. Tapahtuma tukee hyvin myös kaupungin hyvinvointistrategiaa ja tavoittaa erilaisia yleisöjä vauvasta vaariin. Perusideana oleva ajatus jakamisesta vahvistaa kuntalaisten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Tapahtuma on kaksipäiväinen ja neljän taiteilijan kotipihat ovat ensi kesänä avoinna yleisölle 28. – 29.6.2014. Puutarhoihin ja taidenäyttelyihin voi tutustua niin maalaismaisemassa kuin pienillä kaupunkipihoillakin, ihastella kukkia ja rakennelmia, ostaa taidetta, käsitöitä sekä erilaisia taimia. Mukana ovat taidealan ammattilaisista kuvataiteilija Tiina Kylliäinen, konservaattori Heini Kylliäinen, tekstiiliartesaani Pauliina Sarparanta-Aspegren ja taidekäsityöläinen Eija Vatanen-Siitari.

KulttuuriKannustin on kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan myöntämä kannustinpalkinto, joka oli haettavana 2.1. - 31.1.2014. Kannustin pyrkii löytämään idean tai hankkeen, joka kehittäisi kaupungin kulttuuria ja edistäisi taiteen saavutettavuutta. Idean tulisi olla uudenlainen, hyvä ja toteuttamiskelpoinen ja kaupungin strategiaa edistävä. Se luo kaupunkiin monipuolista kulttuuriympäristöä ja antaa monipuolisia kulttuurin käyttömahdollisuuksia. KulttuuriKannustin tukee hankkeita, joiden tarkoituksena on taiteen ja kulttuurin edistäminen rohkealla ja uudentyyppisellä ajattelulla.