Etusivu ›› Uutinen ›› ”Työllistämispalkkio purroo jo”
24.3.2014 - 12:49
”Työllistämispalkkio purroo jo”
Mikkelin työllisyyspalveluiden työntekijät Kaija Väisänen, Mira Myyryläinen ja Ari Myyryläinen
Työllistämispalkkio on Mikkelin Työllisyyspalveluiden työllistämisporkkana. Palkkion saa tilillensä yrittäjä, joka työllistää pitkään työttömänä olleen työnhakijan. Palkkion edellytysten täytyttyä työsuhteen solmimisesta maksetaan työnantajalle työllistämispalkkiota 320 euroa /kk. Työsuhde voi olla osa- tai kokoaikainen, määräaikainen tai toistaiseksi jatkuva.

Kaupungin Työllisyyspalvelut on toiminut vuoden ajan.  Yksikkö toimii Rantakylätalossa ja se muodostuu hankkeista, Kuntakokeilusta, työpajoista, harjoitteluasioista ja TYP Reitin kuntaosasta.  Tieto yksiköstä ja sen palveluista alkaa vähitellen löytää yleisönsä ja asiakkaansa. 

-Vuosi sitten me soitimme yrityksiin ja ehdotimme tapaamista.  Nyt yrittäjät ottavat yhteyttä meihin ja kysyvät työntekijöitä, kertoo työnsuunnittelija Ari Myyryläinen.

Työllisyyspalveluiden valtti on työnhakijoiden tuntemus ja alueen yrittäjien työntekijätarpeiden selvittäminen.
-Kun tunnemme molemmat osapuolet, osaamme tarjota yrittäjälle työnhakijoita, joiden osaaminen ja ominaisuudet ovat jo melko lähellä yrittäjän hakeman työntekijän ominaisuuksia, sanoo työnsuunnittelija Kaija Väisänen.

Työnsuunnittelijoiden Ari Myyryläisen ja Kaija Väisäsen työssä on nyt ”sesonkivaihe” meneillään. 
- Yritämme parhaillaan löytää usean eri yrittäjän ilmoittamiin työpaikkoihin työntekijöitä.

Ensimmäinen palkkio on juuri lähdössä yrittäjän tilille.  Useita palkkioita on jo viritetty matkaan. 

Ari Myyryläinen, Kaija Väisänen ja projektisihteeri Mira Myyryläinen hoitavat Työllisyyspalveluiden yrittäjäyhteistyöasioita.  Soitto jollekin heistä aloittaa prosessin, joka yhä useammin johtaa tavoiteltuun lopputulokseen, työsuhteeseen. Tästä suhteesta työnantaja palkitaan kaupungin työllistämispalkkiolla.

Joka toinen kuukausi Mikkelin työllisyyspalvelut järjestää Työnantajien aamukahvitilaisuuden kaupungin virastotalon ruokalassa. Siellä yrittäjä saa vastauksia omiin erityiskysymyksiinsä. Aamukahveille ei tarvitse ilmoittautua, riittää kun tulee paikalle.

Työllisyyspalvelut kertoo palveluistaan paitsi kaupungin sivuilla myös omilla www.tyollisyysmikkeli.fi-sivuillaan.

Kuva ja teksti: Seija Karvonen