Etusivu ›› Uutinen ›› Uusi kolmipäiväinen ruokatapahtuma järjestetään 30.9. - 2.10.
12.9.2016 - 14:11
Uusi kolmipäiväinen ruokatapahtuma järjestetään 30.9. - 2.10.
maista_luomu_postikorttiflyer_valmis_01.png
Mikkelissä järjestetään uusi kolmipäiväinen koko perheen Maista luomu -ruokatapahtuma 30.9.–2.10.2016.

Tapahtuma käynnistyy perjantaina 30.9. uusimpia tutkimustuloksia esittelevällä Hyvää ihmiselle – 10 syytä valita luomu -seminaarilla Mikkelin yliopistokeskuksessa. Luomugaalaillallinen järjestetään Tertin kartanossa. Lauantaina 1.10. on vuorossa luomusadonkorjuu- ja -katuruokatapahtuma klo 10–20 Kirkkopuistossa. Tarjolla on runsaasti syksyn satoa kotiin vietäväksi ja ravintolat tarjoavat luomukaturuokaa paikan päällä nautittavaksi. Maalaistunnelmaa tapahtumaan tarjoaa Tertin kartano, jossa tarjolla on tietoiskuja luomusta, työnäytöksiä sekä luomuinen buffet-lounas ja kahvila. Maksuton hop on hop off -bussi kuljettaa vierailijoita Kirkkopuiston ja Tertin kartanon välillä. Lauantai-iltana Kirkkopuistossa esiintyy Juvalta lähtöisin olevan Aija Puurtisen ja Esa Kuloniemen Honey B. & T-bones -bluesyhtye.

Sunnuntaina 1.10. vietetään sadon kiitosmessua Mikkelin Pitäjänkirkossa ja luomu ravintoloissa -päivää Mikkelin seudun ravintoloissa. Alueen ravintoloiden keittiömestarit suunnittelevat päivää varten menut, joissa he hyödyntävät mahdollisimman paljon paikallisia luomuraaka-aineita.

- Mikkeli on jo maailmallakin tunnustettu ruokamatkailukohde. Maista luomu tuo upean tapahtuman Mikkelin syksyyn ja vahvistaa entisestään Etelä-Savon mainetta luomuruokamaakuntana, sanoo matkailujohtaja Maisa Häkkinen.

Maista luomu -tapahtuma herättää henkiin Mikkelissä 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa vuosien ajan järjestetyt Mikkelin Luomumessut uudella tavalla.

- Syksyn sadon lisäksi tarjolla on luomukaturuokaa ja tutkittua tietoa luomusta, Luomuinstituutin johtaja Pirjo Siiskonen kuvaa tapahtumaa.

- Haluamme tuoda luomuruoan kuluttajien saataville ja tarjota luomuruoan tuottajille sekä ravintoloille mahdollisuuden tuoda esille osaamistaan, valmistamaansa ruokaa ja aitoja makuja.

Tapahtumassa on mukana myös Michelin-tähdellä palkitun Ravintola Olon omistaja, keittiömestari Pekka Terävä. Tapahtumaan odotetaan 10 000 kävijää. Maista luomu -tapahtuman järjestävät Luomuinstituutti ja Luomuinstituutin jalkauttaminen -hanke, Mikkelin matkailupalvelut,  Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, Mikkelin kaupunki, Mikkelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Mikke ry, Saimaan luomu ry, Tertin kartano ja Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta.

www.maistaluomu.fi

Aiheeseen liittyvää