Etusivu ›› Uutinen ›› Uutenavuonna juhlitaan lähtölaukausta Suomi 100 -juhlavuoteen
16.12.2016 - 13:19
Uutenavuonna juhlitaan lähtölaukausta Suomi 100 -juhlavuoteen
100_avajaiset_fb_kansikuva_v3.jpg
Suomi 100 -vuoden lähtölaukauksen kunniaksi mikkeliläisille tarjolla elämysten ilta! Juhlavuosi käynnistetään Mikkelissä kaikille avoimella ja ilmaisella tapahtumalla konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa.

Juhlinta alkaa Lasten uusivuosi 2016 -kokonaisuudella ja jatkuu Suomi 100 -etkoilla. Perinteinen lapsiperheiden ilotulitus järjestetään klo 18 Mikaelin läheisyydessä. Lisäksi Mikkeli juhlii yhdessä Helsingin Kansalaistorin Suomi 100 -päätapahtuman ja Levin Suomi 100 -juhlavuoden tapahtuman osallistujien kanssa Suomen suurimman digitaalisen maalausseinän kautta.

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Tulossa on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi, jota vietetään koko vuoden ajan, koko Suomessa. Huikea juhlavuosi tuhansine tekoineen polkaistaan käyntiin uudenvuoden aattona ja Mikkeli on mukana juhlahumussa kattavalla ohjelmistollaan. Yleisradio välittää avajaispäivän tunnelmat kaikkialle Suomeen suorana juhlalähetyksenä.

Lasten uusivuosi 2016 – monipuolista ohjelmatarjontaa lapsille

Lasten uudenvuoden juhlinnan aloittaa klo 15 Jokeri Pokeri Box Simon Super Taikashow Mikaelissa, jonka jälkeen talo on täynnä erilaisia lapsille suunnattuja toimintapisteitä. Toimintapisteissä lapset pääsevät muun muassa sirkuksen, teatterin ja karaoken pyörteisiin sekä askartelemaan, liikkumaan ja ottamaan kasvomaalauksia. Uuttavuotta ei tarvitse juhlia tyhjin vatsoin, sillä tarjolla on herkullista ruokaa. Perinteinen ja erittäin suosittu lapsiperheiden ilotulitus on klo 18 Mikaelissa, Pankalammen rannalla. Lasten uudenvuoden ohjelma on ilmainen lukuun ottamatta Jokeri Pokeri Box Simon Super Taikashow’ta, johon voi ostaa lippuja täältä.

Pelastuslaitoksen lapsiperheiden ilotulitus siirtyy juhlavuoden kunniaksi Mikaeliin!

Pelastuslaitos siirtää suositun lapsiperheiden ilotulituksen juhlavuoden kunniaksi pelastuslaitokselta Mikaelin ympäristöön. Ilotulitus alkaa perinteiseen tapaan klo 18. Parhaimmat katselupaikat ovat Mikaelin puolella, Pankalammen rannoilla (Mikaelin ja terveyskeskuksen välisellä alueella). Jäältä ilotulitusta ei saa seurata. Yleisöä ohjeistetaan käyttämään Esedun Raviradantien, Marskinaukion, Mimosan ja Pankalammen terveysaseman parkkipaikkoja (katso kartta). Ilotulituksen jälkeen noin klo 18.15 Mikaelin pihalla nähdään huikea tulishow Sielo, jonka esittää Belenos Group of Arts. Belenos on helsinkiläinen ryhmä, joka on toteuttanut usean vuoden ajan laadukkaita ja mieleenpainuvia tuli- ja valoesityksiä.

Suomi 100 -etkot – elämyksiä hyvän ruoan äärellä klo 18.30 - 21

Ilotulituksen jälkeen klo 18.30 uudenvuoden juhlinta jatkuu Mikaelissa tunnelmallisilla ja rennoilla Suomi 100 -etkoilla klo 21 asti. Etkoilla on luvassa monenlaisia aisteja helliviä elämyksiä aikuisempaan makuun, kuten herkullista ruokaa, musiikkia, tanssia, close-up taikuutta, karaokea, tankotanssia ja vartalomaalausta. Illan ohjelma on rakennettu niin, että jokainen voi tulla ja mennä oman aikataulunsa mukaan. Ota vauhtia uudenvuoden juhlintaan Mikaelista Suomi 100 -etkoilta! Tapahtuma on ilmainen.

Luvassa herkkuja moneen makuun!

Mikaelin ravintola on avoinna koko tapahtuman ajan. Lasten tilaisuuden ajan tarjolla on kanarieskarullia, kinkkupitsaa ja muita lapsille maistuvia suolaisia. Herkkusuille on donitseja, wienertankoja, mustikkapiirakkaa, Suomileivoksia sekä karkkia, ja janoon glögiä, kuumaa mehua ja pillimehuja. Etkoilla herkutellaan ruokaisalla salaattibuffetilla, lämpimillä suolaisilla piirakoilla sekä pienillä suolapaloilla. Suut laitetaan makeaksi Suomi 100 v. -leivoksilla, macaronseilla, tuulihatuilla ja makeilla piirakoilla.

Sano se kosketuksin!

Mikaeliin sisälle koko illaksi pystytettävällä Suomen suurimmalla digitaalisella maalausseinällä lähetämme ja saamme terveisiä kanssajuhlijoilta Leviltä ja Helsingistä. Seinän toteuttaa mikkeliläinen OiOi Collective Oy, jonka tuotteena on älykäs tila, Smart Space. OiOi toteuttaa käytännöllisiä, reaaliaikaisia ja elämyksellisiä vuorovaikutteisia palveluita ja installaatiota fyysisiin tiloihin digitaalisilla menetelmillä. Maalausseinällä käyttäjät pystyvät kosketuksella maalaamaan yhtä aikaa helsinkiläisten ja leviläisten kanssa.

Löydät tapahtuman myös Facebookista, jonne lisätään lisätietoja. Tapahtuman järjestävät Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut ja Suomi 100 -juhlavuoden Koti Yhdessä – Yhdessä koti -hanke.

Aiheeseen liittyvää