Etusivu ›› Uutinen ›› Valtuuston aluksi kunniamerkit kolmelle ansioituneelle henkilölle
22.2.2016 - 17:39
Valtuuston aluksi kunniamerkit kolmelle ansioituneelle henkilölle
Kunniamerkit 2016
Mikkelin kaupunginvaltuuston kokous alkoi juhlavasti 22.2., kun toiminnanjohtaja Kirsi Olkkoselle, yrittäjä Tapani Varjukselle ja kiinteistönhoitaja Tapani Korhoselle luovutettiin Tasavallan presidentin myöntämät kunniamerkit.

Kunniamerkit luovutti valtuuston puheenjohtaja Satu Taavitsainen, kaupunginjohtaja Timo Halonen ja valtuutettu Mauri Miettinen.

Kiitospuheessaan Kirsi Olkkonen siteerasi Johannes Virolaista. "Kun politiikassa antaa periksi, siinä myös saa."

Satu Taavitsaisen puhe:

"Arvoisat kunniamerkkien saajat, tänään on Teidän juhlapäivänne
Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille. Kunniamerkin saamiseksi tarvitaan vuosikymmenien työ ja toiminta.

Jokainen teistä on tehnyt pitkän ja arvokkaan uran. Jokaisen työ on ollut merkittävää. Yhteisten asioiden hoitaminen vaatii kykyä työskennellä muiden ihmisten kanssa. Teidän ansionne on saavutettu yhdessä työskennellen, kukin omalla paikallaan omassa työssään, politiikassa ja järjestötoiminnassa.
Itsenäisyyspäivän kunniamerkki on kulkenut pitkän, yli puolen vuoden matkan edestakaisin ennen kuin se päätyy tänään rintapieliinne. Palkittavaksi ehdotettuja henkilöitä arvioidaan ja laitetaan järjestykseen muun muassa työuran pituuden tai valtakunnallisten, alueellisten ja paikallisten luottamustehtävien ja järjestötoiminnan perusteella. Esityksiä tulee aina enemmän kuin niitä pystytään laittamaan eteenpäin. Ehdokkaita on karsittu Helsingissä ministeriöissä, joista esitykset ovat matkanneet ritarikuntien hallitukselle. Ritarikuntien kansleri puolestaan on esitellyt lopullisesti Suomen kunniamerkkiesitykset suurmestarille, Tasavallan Presidentti Sauli Niinistölle.

Merkit on suunnitellut 98 vuotta sitten Akseli Gallen-Kallela Ylipäällikkö Mannerheimin yksityiskohtaisessa ohjauksessa. Suomen Valkoisen Ruusun ritarikuntaristin perusmuodoksi tuli Vapaudenristin korkeimpien luokkien tapaan valkoemaloitu yrjönristi ruusu keskikuvionaan. Ristin sakaroiden väliin Gallen-Kallela sijoitti nousevat Suomen leijonat.
 
Toiminnanjohtaja Kirsi Olkkonen. Olet työsi ohessa hoitanut lukuisia kunnallisia, maakunnallisia ja valtakunnallisia luottamustehtäviä. Kirsin kovissa koitoksissa punnittu luonteen lujuus, rakentava ote, sosiaaliset taidot ottaa ihmiset mukaan ovat merkityksellisiä ja tulosta tuottavia. Laaja verkosto ja hyvät puhelahjat yhteiskunnallisena keskustelijana ovat vieneet sinua pitkälle. Kiitoksena työstäsi Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan mitali kultaristein.
 
Yrittäjä Tapani Varjus. Olit pitkään Haukivuoren kunnanvaltuuston ja -hallituksen jäsen ja kuntaliitoksen jälkeen Mikkelin kaupunginhallituksessa ja valtuustossa sekä Etelä-Savon käräjäoikeuden lautamiehenä. Kiitoksena työstäsi Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan mitali kultaristein.
 
Kiinteistönhoitaja Tapani Korhonen. Sinä olet osallistunut pitkään aktiivisesti työelämään sekä monipuolisesti yhteiskunnalliseen toimintaan niin kunnallisissa kuin seurakunnan ja yhdistysten vastuullisissa luottamustehtävissä. Erityisesti toiminnassasi olet painottanut pienen ihmisen asioita ja syrjäytymisen ehkäisemistä. Kiitoksena työstäsi Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan 1. luokan mitali.
 
Luvatkaa pitää kunniamerkkinne kiiltävinä ja käyttää niitä arvonsa mukaisissa tilaisuuksissa.
Suuri kiitos Mikkelin kaupungin puolesta teille jokaiselle ansiokkaasta työstänne isänmaan hyväksi."