Etusivu ›› Uutinen ›› Varusmiessoittokunta esiintyy Mikkelissä itsenäisyyspäivän aattona
21.11.2016 - 10:15
Varusmiessoittokunta esiintyy Mikkelissä itsenäisyyspäivän aattona
varus.jpg
Puolustusvoimien varusmiessoittokunta esiintyy itsenäisyyspäivän aattona 5.12. Mikkelissä konserttitalo Mikaelissa klo 18. Konsertti johdattavaa kuuntelijaa ensi vuonna sata vuotta täyttävän itsenäisen Suomen juhlatunnelmiin.

Varusmiessoittokunnan aliupseerikurssin lisäksi konsertissa esiintyy soittokunnan omia reserviläisiä.

Tapahtumaa järjestää Mikkelistä kotoisin oleva aliupseerioppilas Anni Kivekäs, joka aloitti vapaaehtoisen varusmiessoittokunnassa tammikuussa. Ennen aliupseerikurssia Kivekäs soitti jousiorkesterissa viulua ja nyt järjestää konsertteja tapahtumatuotantolinjalla.

- Tulin inttiin, koska haluan haastaa itseäni sekä fyysisesti että henkisesti. Pyrin aliupseerikurssille, jotta saan valmiuksia armeijan jälkeiseen elämään johtajana, Kivekäs kertoo.

Tapahtumatuotantolinjalla Kivekäs pääsee haastamaan itseään myös johtajana ja kertoo koulutuksen vastaavan odotuksiaan.

- Valitsin Mikkelin-konsertin tuottamisen vastuulleni. Olen itsekin esiintynyt Mikaelissa ja tiedän, että sali on hieno ja juuri tähän konserttiin sopiva.

Kivekäs on innoissaan järjestämästään konsertista ja toivoo mahdollisimman monen tulevan kuuntelemaan esitystä.

- Mukana on lahjakkaita nuoria soittajia ja tulevaisuuden kapellimestarilupauksia, Kivekäs kertoo.

Ohjelmassa on luvassa Finlandian lisäksi muita upeita teoksia varusmiesten ja soittokunnan omien reserviläisten esittämänä. Varusmiessoittokunnan reserviläiset ry:stä konserttiin tulee mukaan yli kaksikymmentä soittajaa ja esiintyjää.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta toimii Suomen toisena edustussoittokuntana. Noin sadasta varusmiehestä koottu sotilassoittokunta esiintyy ympäri Suomea ja vuosittain myös ulkomailla erilaisissa sotilasmusiikkitapahtumissa.

Mikkelin kulttuuripalvelut on mukana mahdollistamassa konserttia.

Liput: Ticketmaster

Aiheeseen liittyvää