Etusivu ›› Uutinen ›› Veteraanipäivä näkyy ympäri kaupunkia
17.3.2014 - 15:17
Veteraanipäivä näkyy ympäri kaupunkia
vedei.jpg
Vuoden 2014 kansallisen veteraanipäivän valtakunnallista pääjuhlaa vietetään Mikkelissä sunnuntaina 27.4. teemalla Kiitollisina kohti tulevaisuutta – Tacksamma emot framtiden. Juhlan päävieraita ovat sotiemme veteraanit, ja heidän lisäkseen järjestäjät toivottavat tapahtumaan tervetulleiksi kaikenikäiset veteraaniasioista kiinnostuneet henkilöt.

Pääjuhlan tapahtumat näkyvät ympäri kaupungin. Koska juhla on tänä vuonna sunnuntaina, ohjelmassa on myös ortodoksinen liturgia Mikkelin ortodoksisessa kirkossa ja jumalanpalvelus Mikkelin tuomiokirkossa. Liturgia alkaa poikkeuksellisesti jo klo 9, ja sen toimittaa arkkipiispa Leo. Jumalanpalveluksessa klo 10 saarnaa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.

Päivän aikana yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua kahteen harvoin avoinna olevaan kohteeseen, Marskin salonkivaunuun Mikkelin rautatieasemalla ja Mikkelin Klubiin torin laidalla. Avoinna ovat myös Jalkaväkimuseo ja Viestikeskus Lokki. Jäähallilla on nähtävillä peruskorjauksen vuoksi suljettuna olevan Päämajamuseon erikoisnäyttely Minä ja Mannerheim sekä Jalkaväkimuseon toiseen maailmansotaan liittyviä aineistoja. Näyttelyihin kuuluu useita pienoismalleja.

Etelä-Savon kunnat ja Varkauden kaupunki järjestävät veteraaneilleen kuljetukset Mikkelin juhlaan. Mikkelissä yleisölle järjestetään maksuton kuljetus torilta jäähallille ja takaisin.

Ohjelma, tapahtuma-alueiden kartta ja ajantasaiset tiedot järjestelyjen etenemisestä tapahtuman nettisivuilla.

Aiheeseen liittyvää