Etusivu ›› Uutinen ›› Yrittäjien aamukahvit laajensi tietämystä kaupungin Työllisyyspalveluista
21.1.2014 - 8:31
Yrittäjien aamukahvit laajensi tietämystä kaupungin Työllisyyspalveluista
Tilaisuus verkostoitumiseen, uusien tuttujen tapaamiseen, on yksi yrittäjien aamukahvien vahvuuksista. Työn touhussa työnsuunnittelija Ari Myyryläinen, Juha Heikkinen Tilisavotta Oy:stä, Juha Rautaharju Pirtin kehräämöstä ja Citix Oy:stä sekä Jukka Kokkonen Mikemet Oy:stä.
Mikkelin Työllisyyspalveluiden järjestämä Yrittäjien aamukahvit -tilaisuus jakoi täsmätietoa kaupungin palveluista yrittäjille.

-Olen tähän asti asioinut vain TE-toimiston kanssa.  Keskustelu täällä auttoi ymmärtämään, miten monipuolista palvelua kaupungin Työllisyyspalvelut pystyy yrittäjille tarjoamaan, eritteli Juha Heikkinen kokemustaan.

Juha Heikkinen osallistui yrittäjien aamukahville sähköpostikutsun ja työllisyyspalveluista lukemansa lehtiartikkelin aktivoimana. Heikkisen edustama yritys on Tilisavotta Ky.

- Yrityksemme edustama ala on niin laaja, että sille tarvittaisiin ihan oma koulutuslinja talous-hallinnon koulutuslinjan lisäksi.  Työllisyyspalveluiden tekemät esivalmistelut työntekijöiden hankintaprosessissa ovat hyvä lisä ja iso apu yrittäjälle.

Työllisyyspalveluiden työnsuunnittelijat haastattelevat pitkään työtä etsineet työnhakijat ja esittelevät yrityksille mahdollisimman hyvin yrityksen tarvetta vastaavia työntekijöitä.  Palkkaamalla pitkään työtä etsineen työntekijän yritys voi saada Mikkelin kaupungin työllistämispalkkiota ja valtion maksamaa palkkatukea enimmillään yhteensä noin 1600 euroa kuukaudessa.

Yrittäjät painottavat usein sosiaalisten taitojen merkitystä työelämässä. Juha Heikkinen kuvaili etsimänsä hyvän työntekijän ominaisuuksia ja alan vaatimuksia:

-Työntekijällä pitää olla sydän, sieltä se lähtee.  Tämä ala on jatkuvaa opiskelua, asioiden edessä on pakko olla nöyrä. Kysely on viisauden merkki ja lopulta olemme yhdessä hyviä. 

Heikkinen suosittelee Työllisyyspalveluiden käyttöä ja on valmis myös tekoihin asian hyväksi.

-Myös monet tilitoimistomme asiakkaat voisivat hyötyä palveluista, joita Kunnanmäen Työllisyyspalvelut pystyy tarjoamaan. Täytyy vain muistaa vinkata.

Työllisyyspalveluiden työnsuunnittelijat Ari Myyryläinen ja Kaija Väisänen kertovat huomanneensa, että vähitellen tieto Kunnanmäen Työllisyyspalveluista alkaa tavoittaa yrittäjät.
-Kerran meillä asioineet ottavat nyt yhteyttä meihin päin. Vielä vuosi sitten palveluprosessi lähti käyntiin meiltä päin.

Yrittäjäkahvien vahvuuksina työpari pitää tutustumisia, tiedon välittymistä ja keskusteluita, joissa asia tulee käsiteltyä asiakkaan tilanteesta lähtien ja leppoisassa hengessä.
-Kyllä yrityskahvit aina yhden luennon voittaa,  asiat tulevat monipuolisesti esille ja yllättävän  monta asiaa hoituu samalla kertaa, toteaa  kahvilla käynyt Jukka Kokkonen Mikemet Oy:stä.

Tapaamisiin Yrittäjien aamukahveilla maaliskuussa, paikka on kaupungin virastotalon lounashuoneen kabinetti eikä tarvitse ennakolta ilmoittautua. Tietoa Työllisyyspalveluiden tarjonnasta yrittäjille saa työnsuunnittelijoilta Kaija Väisänen, 044 794 5728 ja Ari Myyryläinen 044 794 5726. Sähköpostitse etunimi.sukunimi(at)mikkeli.fi ja www.tyollisyysmikkeli.fi -sivustolta, josta löytyvät kaikkien kaupungin Työllisyyspalveluiden työntekijöiden yhteistiedot.

Kuva ja teksti: Seija Karvonen