Etusivu ›› Vaihtuvat näyttelyt - 2007

Vaihtuvat näyttelyt - 2007

Mikkelin taidemuseon vaihtuvat näyttelyt - 2007

 

8.2.–1.4.2007 AJASTA AIKAAN - Paavo Pelvo

Savonlinnalaisen taidemaalarin Paavo Pelvon 60-vuotisjuhlanäyttelyssä on esillä taiteilijan maalauksia viimeisen kymmenen vuoden ajalta.
Lue lisää

8.2.–1.4.2007 KATSON OHI - Ritva-Liisa Virtanen

Savonrantalaisella Ritva-Liisa Virtasella on takanaan 30-vuotinen taiteilijaura. Grafiikan tekeminen on laajentunut vuosien varrella installaatioihin ja sekatekniikalla toteutettuihin teoksiin.
Lue lisää
Lue lisää työpajoista

Taidemuseon 1. krs:n pienessä näyttelyhuoneessa

6.3.–1.4. ALL THOSE WASTED YEARS - Jari Asikainen
Lue lisää

12.4.–27.5.2007 YTIMESTÄ – Coring Marianna Uutinen

Kansainvälisesti tunnetun, maalaustaiteen uudistajan laajan tuotannon katsaus, joka painottuu uuteen tuotantoon. Näyttelyn kuraattorina toimii nykytaiteen tutkija Pilvi Kalhama. Näyttelyn yhteydessä julkaistaan Uutisen tähänastista tuotantoa laajasti esittelevä kirja.
Lue lisää

7.6.–9.9.2007 KESÄTUULIA - Eero Järnefelt ja Venny Soldan-Brofeldt

Järvenpään kaupunki sai vuonna 1990 lahjoituksena Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin pojantyttäreltä Kaarina Aholta merkittävän taidekokoelman, johon kuuluu teoksia Venny Soldan-Brofeldtin 1800-luvun lopun ja 1900-luvun tuotannosta. Muutamaa vuotta myöhemmin Eero Järnefeltin tyttärentytär Elisa Paloheimo lahjoitti kaupungille Järnefeltin 1900-luvun tuotantoa käsittelevän kokoelman.
Lue lisää
Lue lisää työpajoista

20.9.–11.11.2007 PERTTU SAKSA- valokuvia (2002-2007)

Perttu Saksalle valokuvaaminen on suora kysymys, haaste kuvaa ja sen vaikutuspiiriä kohtaan: Miten katsomme kuvia? Kenen ehdoilla kuvia tehdään? Miten kuvat vaikuttavat todellisuuteen? Yhteisten kuva-aiheiden tai teemojen sijaan kuvien keskinäiset suhteet löytyvät kiinnostuksesta valokuvaan ja sen esittämisen tapoihin. Saksa on paikantanut työskentelynsä alueelle, jossa kuvat jännittyvät rajankäynniksi, kulkevat groteskin ja miellyttävän välillä, samanaikaisesti kohti ideaalia ja uhkakuvaa hänen esittämistään aiheista. Saksan kuvissa voi nähdä kysymyksiä ja haasteita valokuvaa ja sen vaikutuspiiriä kohtaan, erityisesti ihmisen ja ympäristön välisen suhteen rakentumisessa.
Näyttely on Saksan uran tähän asti laajin yksityisnäyttely.
Lue lisää

30.9.2007–3.2.2008 KIRJAVIA KUVIA

Sari Airolan, Marjo Nygård-Niemistön ja Virpi Talvitien kuvitukset ovat täynnä sadun taikaa, viiksien vipatusta, tassujen töminää ja tähtien tuiketta. Tunnelmat vaihtelevat aurinkoisista kesän seikkailuista lumenvalkoiseen joulunodotukseen. Näyttelyssä on esillä suomalaisen kuvitustaiteen parhaimmistoon kuuluvan kuvittaja-kolmikon teoksia viime vuosilta, mukana mm. Finlandia Junior -kilpailutöitä. Elämyksellinen näyttely tarjoaa koettavaa ja katseltavaa kaikenikäisille museovieraille.
Lue lisää
Sari Airola
Marjo Nygård-Niemistö
Virpi Talvitie

22.11.2007–3.2.2008 ARS NOVA RY

Ars Novan näyttelyssä esiintyy kolmetoista taiteilijaa: Ritva Kosonen, Timo Kukkola, Tuomo Kukkonen, Pirita Lautala, Anne Pelkonen, Paavo Pelvo, Susanna Pälviä, Maisa Tikkanen, Jussi Tukiainen, Esa Tuomiranta, Petri Turunen, Hanna Vahvaselkä ja Jarmo Vellonen. Näyttelyn taiteilijat valitsi taidemaalari Pekka Vesterinen Helsingistä.
Taideyhdistys Ars Nova ry on perustettu Savonlinnassa vuonna 1967. Vuosi 2007 on siis yhdistyksen 40. toimintavuosi. Yhdistyksessä on 60 jäsentä. Yhdistyksen toiminta-alue käsittää Savonlinnan ja ympäristökunnat, jäseniä on myös mm. Mikkelin seudulta.
Lue lisää

Taidemuseon 1. krs:n pienessä näyttelyhuoneessa

12.4.–27.5.VESTA-LINNEA, SALLA SAVOLAISEN KUVITUKSIA
Lue lisää

19.–30.9. MITTARIMATO – taidemuseon työpajojen teoksia
Lue lisää projektista