Etusivu ›› Vaihtuvat näyttelyt - 2011

Vaihtuvat näyttelyt - 2011

Mikkelin taidemuseon vaihtuvat näyttelyt - 2011

 

 

12.11.2010-31.1.2011 Esa Tuomiranta

Maalauksia 1999 - 2010
Lue lisää näyttelystä

 

12.11.2010-31.1.2011 Tingatinga

Afrikkalaisia tarinoita
Lue lisää näyttelystä
Näyttelyn työpajat

 

11.2. – 27.3. Portræt nu! – Pohjoismainen nykymuotokuva

Tanskalaisen Frederiksborgin kansallismuseon kokoama näyttely, jossa on mukana 78 teosta pohjoismaisilta taiteilijoilta: maalauksia, piirustuksia, valokuvia, veistoksia, videoita ja tilataidetta. Millainen asema muotokuvalla on nykytaiteessa ja miten uudet tekniikat ottavat haltuun traditionaalisen muotokuvagenren?
Lue lisää

 

8.4. – 22.5. Pinnan alla – Mari Arvinen, Antti Immonen, Kari Juutilainen, Ulla-Mari Lindström, Antti Rönkä

Pinnan alla -näyttelyn teema mahdollistaa asian lähestymisen sekä konkreettisesti että abstraktis-symbolisesti. Pinta voi tarkoittaa konkreettista pintaa, jonka alla on jotain tai jonka läpi näkyy jotain. Veden pinta, jään pinta, pöydän pinta tai mikä tahansa pinta tilassa. Toisaalta pinta voi olla näkymätön, joka voi kuitenkin murtua.
Mitä muhii henkisesti yhteiskunnan, ihmissuhteiden, yhteisön tai yhteiskunnan pinnan alla. Pieni tapahtuma tai ärsyke saattaa laukaista mielenosoituksen, lakon tai muun joukkoliikehdinnän. Ihmissuhteissa voi kyteä "pinnan alla" niin rakkaus kuin vihakin.
Lue lisää

 

8.4. – 22.5. Matkalla - Viipurin Taiteilijaseuran vuosinäyttely

Viipurissa vuonna 1930 perustettu Taiteilijaseura on ammattitaiteilijoiden yhdistys, jonka jäsenistö koostui aluksi vain Viipurin ja sen lähiympäristön kuvataiteilijoista. Sotien jälkeen yhdistyksen kotipaikaksi tuli Helsinki. Nykyisin seurassa toimii lähes 100 jäsentä eri puolilta Suomea. Yhdistyksen tärkein toimintamuoto ovat näyttelyt, joita järjestetään vuosittain eri puolilla Suomea. Mikkelin taidemuseossa järjestettävä vuosinäyttely on yhdistyksen 81. ja siinä on teemana "Matkalla".
Lue lisää

 

11.6. – 25.9. Mikkelin 9. kuvitustriennale – Fantasia ja tarina

Mikkelin yhdeksännen kuvitustriennalen teemana on fantasia ja tarina. Näyttelyssä tuodaan laaja-alaisesti esiin vuosina 2008-2010 julkaistua fiktiokuvitusta. Kuvitusten toteutustapa on vapaa. Työt näyttelyyn valitsee nelijäseninen jury. Mikkelin taidemuseo ja Grafia ry järjestävät Mikkelin kuvitustriennalen nyt yhdeksättä kertaa. Kuvittajat ry on mukana yhteistyössä toistamiseen. Näyttelyn ulkomaisena vieraana on englantilainen kuvittaja, sarjakuvataiteilija, valokuvaaja ja elokuvantekijä Dave McKean.
Lue lisää

 

7.10.2011 – 29.1.2012 Taiteen Vuoksi

Etelä-Karjalan taidemuseon, Mikkelin taidemuseon ja Kuopion taidemuseon yhdessä tuottama näyttely, joka esittelee Vuoksen vesistöalueeseen keskittyvää taidetta. Museoiden omista kokoelmista rakennetussa kokonaisuudessa on teoksia Kallavedeltä ja Pieliseltä aina Suur-Saimaalle saakka. Veden ohella virtaa myös aika, mukana on taideteoksia 1800-luvun lopulta nykypäivään. Taiteilijoina mm. Ferdinand von Wright, Hjalmar Munsterhjelm, Eero Järnefelt, Kristiina Uusitalo ja Heidi Vasara.
Lue lisää

 

7.10.2011 – 29.1.2012 Veden äärellä

Vedellä on monet kasvot. Se on elämän elinehto, mutta rajuissa luonnonilmiöissä veteen liittyy myös uhkaavia piirteitä. Näyttely hahmottaa veden monia merkityksiä niin ympäristönsuojelun kuin luonnonkokemisen lähtökohdista. Hyvinkään Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainvälisen lasten ja nuorten taiteen kokoelman teokset tarjoavat aihepiiriin näkökulmaa eri puolilta maailmaa, paikallista väriä tuovat Mikkelin seudun lasten ja nuorten työpajoissa valmistamat työt. Maisemat vaihtelevat valaiden valtameristä Saimaan norpan kotivesiin.
Lue lisää
Lue työpajasta

 

 

Taidemuseon 1. krs:n pienessä näyttelyhuoneessa (Studio)

11.2. – 13.3. ARTO11: Pirita Lautala – ”Oppia mikä kaikki?”

 

11.4. – 22.5. Unimaa - 21 unta Suomen tasavallan presidentistä Tarja Halosesta
Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen
Lue lisää