Etusivu ›› Vaihtuvat näyttelyt - 2013

Vaihtuvat näyttelyt - 2013

Mikkelin taidemuseon vaihtuvat näyttelyt - 2013

 

 

16.11.2012 – 10.3.2013 Taivaan tähden

Avaruuden valloitus ja elämän arvoitus – salaperäinen ja tuntematon houkuttelevat tutkimusmatkalle taiteen keinoin. Elämyspohjana taivaan tähdet ja avaruus, ihmettelyn kohteena ihmisen paikka maailmassa, oppaina matkalla kuvataiteilijat, graafikot, kuvittajat, mikkeliläiset lapset ja nuoret. Visuaalisesta lennosta vastaavat mm. Simo Hannula, Aino Havukainen – Sami Toivonen, Jussi Kaakinen, Tuula Lehtinen, Jukka Lemmetty, Tommi Musturi, Osmo Rauhala, Väinö Rouvinen sekä Mikkelin lasten ja nuorten kuvataidekoulun oppilaat.
Lue lisää

 

8.2. – 28.4. Football Landscapes – Mikko Auerniitty & Harri Heinonen

Näyttelyssä tarkastellaan jalkapalloa osana maisemaa ja kaupunkitilaa, jalkapallon ja maiseman kulttuurista kerrostuneisuutta.Näyttely on tarina siitä miten jalkapallo kietoutuu osaksi maisemaa, kaupunkia ja arkea. Se on myös tarina ihmisistä, ja siitä mitä jalkapallo heille merkitsee.

Teokset on kuvattu eri puolilla Eurooppaa vuosien 2006-2012 aikana. Näyttely oli alun perin esillä Suomen urheilumuseossa 2011. Nyt näyttely avataan ensi kertaa uudistuneena kokonaisuutena.
Lue lisää

 

20.3. – 15.9. Meidän taidetta – Hankintoja ja lahjoituksia 2008 - 2012

Kokoelmanäyttely esittelee Mikkelin taidemuseon teoshankintoja ja saamia lahjoituksia viimeisen viiden vuoden ajalta.
Lue lisää

 

18.5. – 15.9. Kuvataiteen hyväksi - Viipurin Taiteenystävät ry:n talletuskokoelma

Viipurin Taiteenystävien taidehistoriallisesti merkittävä kokoelma edustaa suomalaisen kuvataiteen mestareita. Kokoelma on sijoitettu kahteen kaupunkiin, Hämeenlinnaan ja Lappeenrantaan. Mikkelissä on esillä teoksia Etelä-Karjalan taidemuseosta. Taiteilijoina mm. Tyko Sallinen, Hugo Simberg, Eero Järnefelt, Mikko Oinonen ja Jalmari Ruokokoski.
Lue lisää

 

27.9. – 3.11. Markku Laamanen – Piirustuksia ja maalauksia

Mikkeliläisen kuvataiteilijan laaja yksityisnäyttely. Pastellimaalausten ja lyijykynäpiirrosten fauna- ja flora-aiheet sulautuvat metamorfoosimaisiksi kokonaisuuksiksi surrealismin ja fantasian hengessä.
Lue lisää

 

15.11.2013 – 9.2.2014 Suomalaista modernismia – Forselles-kokoelma

Helsinkiläisen taidekeräilijän Carl-Johan af Forsellesin Joensuun taidemuseolle lahjoittama kokoelma sisältää huomattavan valikoiman modernia kuvataidetta 1940-luvun murroskaudesta nykypäivään. Kokoelmaan kuuluu lähes 500 teosta: maalauksia, grafiikkaa ja piirustuksia. Näyttely on tuotettu yhteistyössä Joensuun taidemuseon kanssa.
Lue lisää

 

27.9.2013 – 25.5.2014 Animals! – Kuvataiteen eläimiä

Millaisina eri aikakausien taide esittää eläimet ja millä tekniikoilla niitä on kuvattu? Eläimet lemmikkeinä, kotieläiminä, inhimillisten tunteiden ja ominaisuuksien vertauskuvina. Näyttelyn teokset on koottu Mikkelin taidemuseon kokoelmista.
Näyttelyä täydentää Turun maakuntamuseon kiertonäyttely Enteet ja ennusteet Koiramäen tapaan.
Lue lisää

Näyttely jatkuu vuonna 2014.