Etusivu ›› Vaihtuvat näyttelyt - 2015

Vaihtuvat näyttelyt - 2015

Mikkelin taidemuseon vaihtuvat näyttelyt - 2015

 

 

   

21.11.2014 – 15.2.2015 Kalle Hamm – Vieraalla maalla

Miltä tuntuu elää ulkopuolisena, tuntea itsensä erilaiseksi kuin ympäröivä yhteisö? Kansainvälisesti arvostettu nykytaiteilija Kalle Hamm (s. 1969) tarjoaa temaattisessa retrospektiivissä vastauksia identiteettiä ja toiseutta käsitteleviin kysymyksiin. Mukana on mm. piirroksia, videoita ja veistoksia 20-vuotisen taiteilijauran varrelta, yhteisötaideteoksia unohtamatta! Näyttelyn kuraattorina on kuvataidekriitikko Veikko Halmetoja.
Lue lisää     

 

27.2.–10.5. Ville Löppönen – Maalari ikonin ja maiseman välissä

Mikkelin taidemuseon kevätkauden avaa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnetun taidemaalari Ville Löppösen (s. 1980) laaja yksityisnäyttely. Savonlinnasta lähtöisin oleva Löppönen on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2007, minkä jälkeen hän on osallistunut aktiivisesti ryhmänäyttelyihin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Mikkelin taidemuseossa nähtävässä kokoonpanossa on esillä teoksia vuodesta 2008 uusimpiin, vuonna 2014 valmistuneisiin maalauksiin. Löppösen aikaisempien goottihenkisten maalausten kehollisista vääristymistä ja seksuaalisesta intensiteetistä on siirrytty henkisyyden ja meditatiivisen kuvaston piiriin.

Äskettäin ortodoksiseen kirkkoon liittynyt Löppönen kokee taiteensa eräänlaiseksi teologiseksi nykytaiteeksi. ”Maalausteni kieli nousee itäisen ikonitaiteen ja läntisen kirkkotaiteen traditioista sekä nykymaalauksen ja nykysarjakuvan kuvastosta”, Löppönen kuvailee teostensa lähtökohtia. Yhteistä eri aikoina syntyneille teoksille on kiehtovan mystinen maailma.
Lue lisää

23.5.–6.9. Hullu luovuus – Nyrjähtänyttä suomalaista sarjakuvahuumoria

Suomi on täynnä sarjakuvapiirtäjiä, joiden tarinoissa kukoistaa rehevä, kummallinen ja persoonallinen huumori. Mikkelin taidemuseon 2015 kesänäyttelyssä kymmenkunta erilaisella tavalla erikoista taiteilijaa esittelee suomalaisen sarjakuvan salaisen reseptin: hullun luovuuden. Mukana ovat mm. Riitta Uusitalo, Heikki Paakkanen, Tommi Musturi, Pertti Jarla, Milla Paloniemi ja Anni Nykänen. Näyttelyn kuraattorina on toimittaja ja tietokirjailija Ville Hänninen.
Lue lisää

18.9.–15.11. Arte Povera – Jussi Tukiainen

Kuvataiteilija Jussi Tukiaisen (s. 1937) ajatusmaailmassa poisheitetyllä romulla on merkittävä rooli: mikään ei ole kelpaamatonta taideteoksen osaksi. Tukiaisen taiteessa jätteistä muokkautuu humoristisia, ironisia ja satiirisia esinekollaaseja, joiden osat ei ole sitä miltä ensi silmäykseltä näyttää. Tukiaisen kekseliäät ja riemastuttavat ideat ovat tuottaneet hersyviä veistoksia, maalauksia ja esinekoosteita, joissa hän pohtii luontevasti ja ytimekkäästi niin maailman politiikkaa kuin yksilön arkeakin. Esillä on laaja katsaus Tukiaisen mehevään tuotantoon viidenkymmenen vuoden ajalta.
Lue lisää

26.9. 2015–14.2. 2016 Saareen

Saareen on lapsille suunnattu näyttely vedestä, maasta, sanoista, tunteista ja tarinoista. Se on ikimuistoinen taideseikkailu, joka alkaa veneestä, vie veden alle, sukelluskelloon ja lopulta saareen. Suomalaisten kirjailijoiden saarikertomukset ja merelliset tarinat heräävät eloon eri taiteenalojen ammattilaisten luomassa kokonaisvaltaisessa ja moniaistisessa taidemaailmassa. Näyttelyn on tuottanut Kulttuuritalo Valve Oulusta.

28.11.2015–14.2.2016 Kari Piippo - graafikko

Pelkistetyn iskevistä julisteistaan tunnettu Kari Piippo on Suomen kansainvälisesti arvostetuimpia graafikoita. Näyttely on monipuolinen läpileikkaus Piipon lähes viidenkymmenen vuoden urasta visuaalisen kommunikaation parissa. Esillä on julisteiden lisäksi tunnuksia, postimerkkejä, piirroksia ja kuvituksia.
Lue lisää