Mikkelin Lyseon koulu

Artikkelikuva

Mikkelin Lyseon koulu on Mikkelin kaupungin toinen pelkästään 7.-9.luokkalaisille tarkoitettu koulu eli yläkoulu. Koulussamme on oppilaita noin 450.

Koulussa toimii yleisopetuksen luokkien lisäksi kolme erityisluokkaa yläkouluikäisille ja lisäksi kouluun kuuluu hallinnollisesti yläkoululaisten sairaalaopetuksen yksikkö Moision sairaala-alueella.

Koulu tukee nuorten oikeutta omaan kasvuun yhteistyössä kodin kanssa. Turvalliset rajat ja rehellisyys tukevat tätä tavoitetta. Koulun kehittämishankkeet ja arkinen työskentely tähtäävät oppilaiden osallisuuden, turvallisuuden ja viihtyvyyden lisäämiseen. Viime vuosina on panostettu oppilaiden välituntiaktiviteettien lisäämiseen niin ulkona kuin sisälläkin. Tärkeä osa kouluviihtyvyyden edistämistä ja kiusaamisen ehkäisyä ovat aktiivisesti toimivat tukioppilaat, oppilaskunnan edustajat ja VERSO -sovittelijat.

Koulussa on kaksi liikuntasalia: iso sali on kooltaan 541,5 neliömetriä ja sopii erilaisille liikuntamuodoille. Pieni sali on kooltaan 181,0 neliömetriä ja sopii lähinnä erilaisiin jumppiin. Kuntalaiset, yhdistykset ja yritykset voivat vuokrata liikuntasalia omaan käyttöönsä.

Myös koulun opetuskeittiö, kuvataiteen tilat, musiikkiluokka ja tarvittaessa myös aineluokat ovat vuokrattavissa. Liikuntapalvelut myöntää arkisin kello 17 jälkeen ja viikonloppuisin olevat salivuorot verkkoasiointina. Mikkelin kaupungin asiointipiste hoitaa koulujen muiden kuin liikuntasalien varaukset. Asiakas lähettää varausanomuksensa osoitteeseen tilavaraukset@mikkeli.fi.

Esteettömyystiedot

Reitti pääsisäänkäynnille

Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.

Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.

Sisäänkäynnin ovet ovat vaikeasti havaittavat. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.

Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Sisätilat

Toimipisteessä on 3 kerrosta.

Tilassa on hissi, jonka ovi aukeaa kulunvalvonta-avaimella. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista.

Tilassa on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Tilassa on alle 6 m pitkä luiska, jossa on käsijohteet toisella puolella.

Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.

Toimipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.