Ristiinan yhtenäiskoulu

Artikkelikuva

Ristiinan yhtenäiskoulu sijaitsee 21 kilometriä etelään päin Mikkelin keskustasta. Koulukeskuksella työskentelee päivittäin lähes 70 aikuista sekä 400 lasta ja nuorta. Koulun tiloissa toimii perusopetuksen lisäksi esikoulu. Koulussa on neljä erityisopetuksen luokkaa ja koulussa järjestetään myös valvottua iltapäivätoimintaa. Koulun vahvuuksia ovat hyvä ja ammattitaitoinen henkilökunta, hyvä oppilastuntemus, yhteistyö kodin ja koulun välillä sekä oppilaiden kohtaaminen yksilöinä aidosti ja välittäen.

Ristiinan koulukeskus sekä sen ympäristö tarjoavat mainiot mahdollisuudet liikunnan opetukseen ja harrastamiseen. Koulussa on kaksi liikuntasalia. Koulun ympäristössä sijaitsevat nurmiurheilukenttä, hiekkapallokenttä, jääkiekkokaukalo/tenniskentät ja pururata. Metsäistä luontoa on koulun välittömässä läheisyydessä. Kuntalaiset, yhdistykset ja yritykset voivat vuokrata liikuntasalia omaan käyttöönsä. Liikuntapalvelut jakaa arkisin kello 16 jälkeen ja viikonloppuisin olevat salivuorot verkkoasiointina. Muusta koulukeskuksen tilojen käytöstä ja ajanvarauksista vastaa koulun rehtori.

Esteettömyystiedot

Reitti pääsisäänkäynnille

Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.

Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.

Sisäänkäynnin yhteydessä on vähintään 4 porrasaskelmaa, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 6 m pitkä luiska, jossa on välitasanne, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.

Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Sisätilat

Toimipisteessä on 2 kerrosta.

Tilassa on hissi, jonka ovi aukeaa kulunvalvonta-avaimella. Hissin kerrosnumerot eivät ole sormin tunnusteltavissa.

Tilassa on 3 peräkkäistä porrasaskelmaa, jossa on käsijohteet toisella puolella. Porrasaskelmissa on kontrastimerkinnät.

Tilassa on alle 6 m pitkä luiska, jossa on käsijohteet toisella puolella.

Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.

Toimipisteessä on esteetön wc kerroksessa 2.

Toinen esteetön wc on kerroksessa 2.

Kolmas esteetön wc on kerroksessa 2.