Sairilan koulu

Artikkelikuva

Sairilan koulu sijaitsee Visulahden matkailukeskuksen naapurissa noin kuusi kilometriä Mikkelin keskustasta. Oppilasalueeseen kuuluu sekä perinteistä maaseutumaisemaa että taajama-aluetta. Koulussa annetaan perusopetuksen lisäksi esiopetusta, joka kuuluu hallinnollisesti Peitsarin päiväkotiin.

Koulun tilat ovat turvalliset, viihtyisät ja toimivat. Koulussa on tavallisten opetustilojen lisäksi kirjasto. Koulun rakennettuun ympäristöön kuuluu piha leikkialueineen. Koulun alapihalla on kenttä ja talvisin jääalue. Koulun välittömässä läheisyydessä on valaistu 1600 metriä pitkä hiihto- ja kuntorata.

Sairilan koulussa lapsi oppii ympäristössä, joka on turvallinen, kunnioittava ja kannustava. Koulun arjessa oppilas kohdataan aina yksilönä vahvuudet huomioiden ja häntä kohdellaan tasapuolisesti. Monipuolisen, laadukkaan ja ajassa mukana olevan kasvatus- ja opetustyön kivijalkana on avoin ja rakentava yhteistyö kotien kanssa. Lapsi saa koulussa perustaidot ja -tiedot opiskelua, sosiaalista kanssakäymistä ja arkea varten.

Koulun on liikuntasali (242 neliömetriä) on vuokrattavissa myös iltaisin. Iltakäytön vuorot jakaa liikuntatoimi. Muusta varauksesta vastaa rehtori.

Sairilan koulussa ei ole tukioppilastoimintaa mutta kummioppilastoimintaa on.

Esteettömyystiedot

Reitti pääsisäänkäynnille

Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.

Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.

Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.

Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Sisätilat

Toimipisteessä on 2 kerrosta.

Tilassa on käytetty liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.

Tilassa on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Tilassa on yli 6 m pitkä jyrkkä luiska, jossa on välitasanne, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.

Toimipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.

Toimipisteessä on kiinteä induktiosilmukka juhlasalissa, liikuntasalissa sekä lisäksi siirrettävä induktiosilmukka.