Moppe-palveluliikenne

Aikatauluhaku sekä reittihaku https://mikkeli.digitransit.fi/. Reittiopasta voit käyttää myös kävelyyn ja pyöräilyyn, kaikkiin kulkumuotoihin.

MOPPE-PALVELULIIKENTEEN AIKATAULUT MUUTTUVAT
Tiistai 19.2.2019 ALKAEN

Moppe 1 – aikataulu ti 19.2. alkaen
Moppe 2 – kutsuohajus ti 19.2. alkaen
Aikatauluvihko
Kutsuohjatun matkan asiakasohje.
MOPPE 1 – KULJETTAJALLE VOI SOITTAA ENNEN VUORON AJOA AIKATAULUSSA ILMOITETTUUN PUHELINNUMEROON JA PYYTÄÄ POIKKEAMISTA REITIN LÄHEISYYDESSÄ SIJAITSEVALLE KADULLE
-MOPPE 2 – BUSSIIN MATKA TILATAAN KYYTINEUOSTA 015 194 6000
Mikkelissä kokeillaan kutsuohjattavaa palveluliikennettä 19.2.2019 alkaen. Palveluliikenteen Moppe 2 – auto siirtyy kokonaisuudessaan kutsuohjauksen piiriin. Kutsuohjaus tarkoittaa sitä, että aikaisemmasta poiketen Moppe 2 – autolle ei ole ennalta määritettyä kiinteää reittiä tai aikataulua. Auto palvelee asiakkaita erillisten matkatilausten mukaisesti. Kutsuohjattavuuden kokeilu kestää kesään saakka, tarkempi aikataulu täsmentyy myöhemmin. Kuljetustilauksia 19.2. alkaviin kuljetuksiin voi tehdä maanantaista 18.2. alkaen, alla tarkempi tilausohje.
Moppe 1 -palveluliikenneauto jatkaa nykyiseen tapaan liikennöintiä kiinteällä reitti- ja aikataulupohjalla, johon kuitenkin tulee myös muutoksia 19.2.2019 alkaen. Asiakas voi edelleen tilata nouto- tai paluumatkaansa poikkeamista reitiltä soittamalla suoraan Moppe 1-kuljettajalle.
Aikatauluja saa myös virastotalon asiointipisteestä sekä Moppe-autoista. Palveluliikenne liikennöidään arkipäivinä maanantaista perjantaihin, ei arkipyhäpäivinä. Moppe-palveluliikenne ajetaan matalalattiabusseilla, joihin kaikkien kulkijoiden on helppo nousta.

KUINKA TILAAN PUHELIMELLA MATKAN MOPPE 2 -AUTOON
Ne palveluliikennettä käyttävät asiakkaat, joille Moppe 1 –auton reitti tai aikataulu ei sovi, voivat tehdä matkatilauksen Moppe 2 –autoon. Tilaus tehdään vähintään kaksi tuntia ennen kuljetuksen alkamista (tai mieluiten jo edellisenä arkipäivänä) soittamalla Kyytineuvon matkojenvälityskeskukseen puh. 015 194 6000. Kyytineuvon matkojenvälityskeskus on avoinna arkisin klo 7-17. Huomioitavaa on, että ennen klo 9 tapahtuvat matkat on tilattava jo edellisenä arkipäivänä. Tilatessa tulee ilmoittaa, että kyse on Moppe-matkasta. Mikäli tilatulle matkalle ei olekaan tarvetta, tulee se perua samaan numeroon soittamalla. Peruutuksesta ei aiheudu kuluja. Matkatilaus on mahdollista tehdä myös tilaussovelluksella 1.3.2019 alkaen. Sovelluksen käyttöön löytyy erilliset ohjeet alempaa. Matkatilauksen yhteydessä asiakas ilmoittaa haluamansa noutopaikan, päätepisteen ja matkan ajankohdan. Tilaukseen tarvitaan matkustajan nimi ja puhelinnumero. Asiakkaalle kerrotaan kellonaika, jolloin auto tulee noutamaan.
Autoa on oltava odottamassa 5 minuuttia ennen sovittua aikaa, ajoneuvo saapuu sovittuun paikkaan aikaisintaan 5 minuuttia ennen tilattua aikaa tai korkeintaan 10 minuuttia tilatun ajan jälkeen. Mikäli kyytiä ei voida järjestää asiakkaan toivomassa aikataulussa, ehdotetaan asiakkaalle uutta ajankohtaa. Ajoneuvo noutaa asiakkaan sovittuna aikana sovitusta paikasta kadun varresta ja kuljettaa asiakkaan hänen tilaamaansa matkakohteeseen. Matka kohteeseen ei aina ole suorin, vaan matkoja yhdistellään ja matkaan tulee kohtuullisuuden rajoissa muiden tilausten aiheuttamia poikkeamia. Jos asiakkaan on oltava johonkin tiettyyn aikaan matkakohteessa (esim. ajanvaraus lääkäriin), on se myös kerrottava tilausvaiheessa.
Tilaamalla Moppe-kyydin hyvissä ajoin etukäteen varmistat, että sovit kyytiin ja Mopella on aikaa palvella mahdollisimman hyvin tilauksen mukaisessa aikataulussa. Moppe-palveluliikenteen liikennöintialueella (kts. kartta) asiakkaat viedään niin lähelle heidän haluamaansa asiointipaikkaa tai kotiovea kuin se on liikenteellisesti mahdollista. Lähtökohtana Moppe-matkustamisessa on, että matkustajan on kyettävä omatoimisesti saapumaan sovittuun noutopaikkaan. Moppe-palveluliikenteessä on erityisesti otettu huomioon iäkkäämpien ja toimintaesteisten henkilöiden esteettömyystarpeet. Moppe-bussit ovat pieniä matalalattiabusseja, joihin pääsee pyörätuolilla ja tarvittaessa kuljettajat avustavat asiakkaita kyytiin noustessa ja poistuttaessa.
Moppe 2 –matkan voi tilata myös Kyyti-sovelluksella 1.3.2019 alkaen.
Moppe – palveluliikenteessä kertalipun hinta on samansuuruinen kuin muissa kaupunkiliikenteen busseissa. Maksuvälineinä käyvät kaikki kaupunkiliikenteen Waltti-lipputuotteet.