KelaOPISKELIJA-koulumatkakortti

Kela Opiskelijaliput 1.8.2021 alkaen

1. Opiskelija täyttää ja tulostaa Kelan hakemuslomakkeen Koulumatkatuki, KM 1 ja toimittaa sen oppilaitokselle.
2. Oppilaitos tarkistaa hakemuksen tiedot ja kirjoittaa opiskelijalle paperisen ostotodistuksen KM 2. 
3. Opiskelija ostaa matkalipun ostotodistusta vastaan Waltti-palvelupisteestä, joka on Mikkelin kaupungin asiointipiste.  

Myöhemmin siirrytään oppilaitoksissa käyttämään yksinomaan sähköistä järjestelmää ja yllä kuvattu toimintamalli ostotodistuksen kanssa poistuu käytöstä.

Mikkelin kaupungin Waltti-Kela Opiskelija-koulumatkatukikortti on mahdollista lisäladata myös netissä. Opiskelijoille tarkoitettu Kela tuettu Waltti -kausilippujen lisälataus on nettikaupassa osoitteessa: https://kauppa.waltti.fi/ .
Nettikaupassa asioidessaan on huomioitava oman kortin liikennöintialue: Mikkeli (Mikkelin kaupungin kortit).
Nettikaupassa tehdystä latauksesta ei peritä palvelumaksua. Lisälataus siirtyy matkakortille, kun korttia seuraavan kerran käytetään bussin lukulaitteessa. Nettilataus on hyvä tehdä ajoissa ja vähintään 1 vrk aikaisemmin matkustusta. 

Waltti –Kela Opiskelija-koulumatkatukikortin ensimmäinen ostokerta tulee edelleen tehdä lipputuotteeseen oikeuttavalla Kelan oppilaitoksille tarkoitetulla ostotodistuksella (myöhemmin sähköinen ostotodistus) Mikkelin kaupungin asiointipisteessä.

Koulumatkatuki korvaa päivittäisten koulumatkojen kustannuksia opiskelijoille (lukiolaiset, ammatilliset oppilaitokset). Kaikki koulumatkatukipäätökset tekee Kela.
Lisätietoja antaa KELA. Ostotodistuksen saa ainoastaan Kelan oppilaitoksille tarkoitetulta palvelusivustolta.

Muihin kuin waltti-vuoroihin käytettävä lippu tulee ostaa Matkahuollosta. Samalla ostotodistuksella voi asioida myös Matkahuollossa.