Ajankohtaista taidemuseossa

5.2.2018 alkaen Mikkelin taidemuseon näyttelytoiminta on suljettu väliaikaisesti väistötiloihin muuton takia

Museoiden tomisto palvelee taidemuseon tiloissa arkisin kello 9-15, puh 015 194 2424, museot(at)mikkeli.fi.

Mikkelin taidemuseo siirtyy Graniittitalosta väistötiloihin noin viiden vuoden ajaksi. Näyttelytoiminta on päättynyt nykyisissä tiloissa sunnuntaina 4.2.2018. Tämän jälkeen esillä olevat vaihtuvat näyttelyt puretaan, pakataan ja lähetetään eteenpäin. Kevään aikana Graniittitaloon pysyvästi sijoitetut museokokoelmat pakataan ja siirretään väistötiloihin. Muutto koskee paitsi taidemuseon asiakaspalvelu- ja näyttelytiloja, myös museoiden toimistotiloja sekä kokoelmasäilytystiloja.

Museon väistötilojen kartoitus on käynnissä. Kaupunginhallitus päättää väistötilojen sijaintipaikasta tämän kevään aikana. Museotoimen muissa kohteissa näyttelytoiminta jatkuu normaaliin tapaan.

Muuton taustalla ovat Graniittitalon vuosikymmeniä jatkuneet kosteus- ja sisäilmaongelmat. Vuonna 2017 rakennuksessa havaittiin myös mikrobiongelma. Toiminnallisesti Graniittitalo on ollut museotyön ja asiakkaiden kannalta ongelmallinen. Rakennuksen olosuhdehallintaa ei ole saatu missään vaiheessa museoalan standardien edellyttämälle tasolle. Rakennus ei myöskään ole saavutettava eikä esteetön.

Graniittitalon jäädessä tyhjäksi taidemuseon pysyvämpi sijoituspaikka tulee päätettäväksi. Päätös taide-museoratkaisusta sekä asiaan liittyvät investoinnit tulee tehdä väistötilaratkaisun aikana.

 

M_itä? -biennaalin portfoliotapaamiset jatkuvat Joensuussa ja Mikkelissä!

Taiteen edistämiskeskus järjestää yhdessä Joensuun, Kuopion ja Mikkelin taidemuseon kanssa portfoliotapaamiset Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan ammattitaiteilijoille Joensuun taidemuseossa ja Mikkelin taidemuseossa.

Mikkelin taidemuseossa tapaaminen järjestetään 20.4.2018. Tapahtumaan voi ilmoittautua 15.3.2018 mennessä sähköpostitse.

Lue lisää