Ajankohtaista taidemuseossa

Kansainvälinen Museopäivä 18.5.2018

18.5.2018 vietetään kansainvälistä Museopäivää. Museopäivän kunniaksi Mikkelin kaupungin museoihin on vapaa pääsy! Ilmaispäivässä ovat mukana: Mikkelin taidemuseo, Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki ja Suur-Savon museo.

Mikkelin taidemuseossa järjestetään Martti Airion kokoelman yleisöopastukset kello 12.00 ja 15.00. Museo on avoinna ainoastaan opastusten ajan.

Martti Airio keräsi 1920-luvulta lähtien merkittävän kokoelman suomalaista vuosisadan alun taidetta. Keskeisiä kokoelmassa ovat Septem-ryhmän ja Marraskuun ryhmän taiteilijat. Taiteen lisäksi Airio keräsi antiikkia ja itämaisia mattoja, joilla hän sisusti aistikkaan kotinsa Helsingin keskustassa.

Kokoelma on nykyisin Mikkelin taidemuseossa. Väliaikaisiin tiloihin muuton vuoksi kokoelmatila on suljettu, mutta kansainvälisenä Museopäivänä siihen pääsee tutustumaan amanuenssi Paula Hyvösen opastamana. Paula Hyvönen on toimittanut kokoelmasta äskettäin julkaistun kirjan Taide on minun matkani, joka piirtää kuvan Airiosta keräilijänä ja henkilönä. Kirja on myynnissä taidemuseon lisäksi Päämajamuseossa ja Suur-Savon museossa.

Päämajamuseo, Viestikeskus Lokki ja Suur-Savon museo ovat 18.5. avoinna kello 10-17. Museoihin on vapaa pääsy koko päivän ajan!

 

Tapahtuma Facebookissa

 

Taiteen edistämiskeskuksen ja Mikkelin taidemuseon Puhetta taiteesta -luennot jatkuvat keväällä 2018 keskiviikkoisin klo 17.30–19.30 Mikkelin taidemuseossa.

Mikkelin taidemuseon näyttelyiden ollessa nyt tauolla väistötiloihin siirtymisen vuoksi, Puhetta taiteesta -luennot kuitenkin jatkuvat. Kevään sarjassa teemoina ovat luontosuhde ja abstrakti valokuvassa.

Kevään luennot:
4.4. Taidekriitikko Pessi Rautio: Kuvataiteen luontosuhde
2.5. Valokuvataiteilija ja tutkija Juha Suonpää: ”Paikan luonto

6.6. Valokuvataiteilija ja tutkija Laura Nissinen: Abstraktio suomalaisessa valokuvataiteessa

 

Taiteen edistämiskeskuksen ja Mikkelin taidemuseon Puhetta taiteesta luennot johdattaa tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisen taidekeskustelun pariin. Puhetta taiteesta -illat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia, joihin toivotetaan tervetulleiksi eri taiteen alojen ammattilaiset, harrastajat sekä taiteesta kiinnostunut yleisö.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy! Tervetuloa!

 

 

 

 

Mikkelin taidemuseon väliaikaiset tilat löytyivät Kauppakeskus Akselista

Mikkelin kaupunginhallitus on hyväksynyt kokouksessaan 12.3.2018 määräaikaisen vuokrasopimuksen taidemuseon väliaikaisista tiloista Kauppakeskus Akselin kanssa.

Lue lisää

 

5.2.2018 alkaen Mikkelin taidemuseon näyttelytoiminta on suljettu väliaikaisesti väistötiloihin muuton takia

Museoiden tomisto palvelee taidemuseon tiloissa arkisin kello 9-15, puh 015 194 2424, museot(at)mikkeli.fi.

Mikkelin taidemuseo siirtyy Graniittitalosta väistötiloihin noin viiden vuoden ajaksi. Näyttelytoiminta on päättynyt nykyisissä tiloissa sunnuntaina 4.2.2018. Tämän jälkeen esillä olevat vaihtuvat näyttelyt puretaan, pakataan ja lähetetään eteenpäin. Kevään aikana Graniittitaloon pysyvästi sijoitetut museokokoelmat pakataan ja siirretään väistötiloihin. Muutto koskee paitsi taidemuseon asiakaspalvelu- ja näyttelytiloja, myös museoiden toimistotiloja sekä kokoelmasäilytystiloja.

Museon väistötilojen kartoitus on käynnissä. Kaupunginhallitus päättää väistötilojen sijaintipaikasta tämän kevään aikana. Museotoimen muissa kohteissa näyttelytoiminta jatkuu normaaliin tapaan.

Muuton taustalla ovat Graniittitalon vuosikymmeniä jatkuneet kosteus- ja sisäilmaongelmat. Vuonna 2017 rakennuksessa havaittiin myös mikrobiongelma. Toiminnallisesti Graniittitalo on ollut museotyön ja asiakkaiden kannalta ongelmallinen. Rakennuksen olosuhdehallintaa ei ole saatu missään vaiheessa museoalan standardien edellyttämälle tasolle. Rakennus ei myöskään ole saavutettava eikä esteetön.

Graniittitalon jäädessä tyhjäksi taidemuseon pysyvämpi sijoituspaikka tulee päätettäväksi. Päätös taide-museoratkaisusta sekä asiaan liittyvät investoinnit tulee tehdä väistötilaratkaisun aikana.

 

M_itä? -biennaalin portfoliotapaamiset jatkuvat Joensuussa ja Mikkelissä!

Taiteen edistämiskeskus järjestää yhdessä Joensuun, Kuopion ja Mikkelin taidemuseon kanssa portfoliotapaamiset Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan ammattitaiteilijoille Joensuun taidemuseossa ja Mikkelin taidemuseossa.

Mikkelin taidemuseossa tapaaminen järjestetään 20.4.2018. Tapahtumaan voi ilmoittautua 15.3.2018 mennessä sähköpostitse.

Lue lisää