Mikkelin kaupunginorkesteri

Artikkelikuva

Mikkelin kaupunginorkesteri on pitänyt yllä korkeatasoista konserttitoimintaa kaupungissa vuodesta 1903 lähtien. Kahdentoista jousisoittajan muodostaman ammattiorkesterin kotisali on konsertti- ja kongressitalo Mikaelin Martti Talvela -sali, joka on akustiikaltaan yksi maamme parhaista.

Suomen kolmanneksi vanhimmasta yhtäjaksoisesti toimineesta orkesterista on jalostunut kokoonpano, joka on taiteellisella tasollaan ja ennakkoluulottomalla ohjelmistosuunnittelullaan herättänyt kiinnostusta myös maamme rajojen ulkopuolella. Ohjematarjonnan monipuolistamiseksi orkesteri tekee vuosittain yhteistyötä niin paikallisten kuin kansainvälistenkin musiikkitoimijoiden ja ammattiorkesterien kanssa. Orkesteri esiintyy säännöllisesti Saimaa Sinfonietta -nimellä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa.

Vierailukonsertit, tilausesiintymiset ja yleisötyö eri kohdeyleisöjen parissa ovat osa orkesterin säännöllistä toimintaa. Pieni jousisto on vaivaton liikuteltava ja kykenee täysipainoiseen konsertointiin myös ilman kapellimestaria.

Siirry Mikkelin kaupunginorkesterin omille sivuille ja konserttiohjelmistoon tästä.