Ammatillinen koulutus

Mikkelissä voit hankkia uutta osaamista suorittamalla ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintoja tai erikoisammattitutkintoja. Voit myös täydentää osaamistasi monipuolisella kattauksella erilaista täydennys- ja lisäkoulutusta tai suorittaa työelämän kortti- ja passikoulutuksia.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu on alueen vahvin ammatillinen kouluttaja. Esedu tarjoaa koulutusta sekä nuorille että aikuisille kahdeksalla eri koulutusalalla. Valittavana on kymmenittäin ammatillisia tutkintoja sekä monipuolisesti täydennyskoulutusta lyhytkursseista pitempikestoiseen lisäkoulutukseen.

Tarjolla on myös ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta (Valma), maahanmuuttajakoulutusta, henkilöstökoulutusta ja paljon muuta. Esedu tukee alueen yritysten ja yhteisöjen kehittymistä erilaisilla täsmäkoulutuksilla ja kehittämispalveluilla. Esedussa on vuosittain noin 7.000 opiskelijaa.

Suomen nuoriso-opisto Paukkula tarjoaa ammatillista koulutusta nuoriso- ja vapaa-ajanohjaukseen sekä lyhytkoulutuksia.

Ammatillinen koulutus on tänä päivänä käytännönläheistä ja hyvin työelämäpainotteista. Voit kehittää osaamistasi monella tavalla esimerkiksi lähiopinnoissa, työssä, verkossa tai oppisopimuksella. Ammatillinen perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoon.

Etelä-Savon ammattiopistoon on jatkuva haku ympäri vuoden. Katso haussa oleva koulutus: www.esedu.fi