Lukiokoulutus

Mikkelissä toimivia lukioita ovat Mikkelin lukio, Ristiinan lukio, Etä- ja aikuislukio, Otavan Opiston aikuislukio sekä Nettilukio.

Lukiokoulutuksella saat paitsi hyvän yleissivistyksen ja kielitaidon myös valmiuksia itsesi kehittämiseen ja jatko-opiskeluun hakeutumiseen. Kun olet suorittanut ylioppilastutkinnon, voit pyrkiä monenlaisiin jatko-opintoihin.

Lukio-opiskelu on teoreettisempaa kuin peruskouluopiskelu, ja työtavat eroavat peruskoulun työtavoista. Lukiossa itsenäinen työskentely korostuu. Lukiot tekevät paljon yhteistyötä muiden oppilaitosten, järjestöjen ja elinkeinoelämän kanssa.

 

Toimintaohjeet

Lukioihin haetaan kansallisen toisen asteen yhteishaun kautta helmi–maaliskuussa. Mikkeliin toiselta paikkakunnalta kesken lukuvuotta muuttavat, toisesta lukiosta siirtyvät lukiolaiset voivat hakea lukiopaikkaa lukion rehtorilta.

Aikuislukioon on pääsyvaatimuksena 18 vuoden ikä ja peruskoulun suorittaminen tai vastaavat tiedot. Opiskelijaksi voidaan ottaa rehtorin päätöksellä erityisestä, henkilökohtaisesta syystä myös alle 18-vuotias hakija. Lisätietoja saat Mikkelin etä- ja aikuislukion rehtorilta tai Otavan Opiston rehtorilta.

Verkkoasiointikanavat

Wilma

Wilma on peruskoulujen ja lukioiden hallinto-ohjelman www-liittymä.

Opettajat syöttävät Wilman kautta arvioinnit ja poissaolot, päivittävät yhteystietojaan sekä viestivät opiskelijoiden ja huoltajien kanssa. Huoltajat seuraavat ja selvittävät Wilman kautta opiskelijan poissaoloja, saavat tietoa opiskelujen etenemisestä, viestivät opettajien kanssa ja saavat Wilman kautta lukioiden tiedotteet.

Wilmaa käyttävät myös oppilaitoksen henkilökunta, johto sekä työpaikkaohjaajat.

Opiskelijat valitsevat Wilmassa kursseja, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa.

Oppilashallinnon tietosuojaseloste