Nettilukio aikuisille

Artikkelikuva

Nettilukiossa voit opiskella koko aikuislukion oppimäärän itsenäisenä verkko-opiskeluna omassa aikataulussasi. Opinnot voit aloittaa mihin aikaan vuodesta tahansa.

Nettilukiossa et ole sidoksissa lukukausiin tai lukion jaksoihin, vaan voit edetä oman aikataulusi ja suunnitelmasi mukaisesti. Jokaisella nettilukiolaisella on oma ohjaaja, joka auttaa opintojen suunnittelussa, tukee opintojen aikana ja jonka puoleen opiskelija voi kääntyä opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ohjaaja auttaa myös jatko-opiskelusuunnitelmissa ja uranvalinnan pohtimisessa.

Kaikki kurssit ovat verkossa saatavilla, joten voit opiskella mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa. Nettilukiossa opiskelet Otavian kehittämässä Muikku-oppimisympäristössä, josta löytyvät myös sähköiset oppimateriaalit. Voit opiskella itsenäisesti suoritettavilla verkkokursseilla, ryhmäkursseilla tai tehdä ilmiöpohjaisia opintoja. Nettilukiossa osoitat osaamisesi tehtävillä ja oppimispäiväkirjalla, joten kokeita Nettilukiossa ei ole.

www.nettilukio.fi

Toimintaohjeet

Hae Nettilukioon sähköisellä hakulomakkeella. Toimita lisäksi aikaisemmat koulutodistukset joko liittämällä todistustiedostot suoraan hakemukseen tai lähettämällä todistuskopiot postitse. Jos olet ollut aiemmin muissa lukioissa, tarvitsemme niistä erotodistukset. Mikäli sinulla on ammatillinen tutkinto, on hyvä lähettää myös tutkintotodistus. Muussa tapauksessa pyydämme lähettämään perusopetuksen päättötodistuksen.

Otavan Opiston aineopiskelu

Yksittäisiä lukiokursseja voit suorittaa aineopiskelijana. 

aineopiskelu.otavanopisto.fi