Otavan Opiston aikuislukio

Artikkelikuva

Otavan Opiston aikuislukiossa tavoitteena on aikuislukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon suorittaminen. Lukio-opinnoissa saat laajan yleissivistyksen ja siten hyvät edellytykset jatko-opinnoille. Aikaisemmat opinnot voidaan hyväksilukea lukiossa. Opiskelun kesto on 2–4 vuotta henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Myös ylioppilaskirjoitukset voi opistolla hajauttaa opiskelijan tarpeiden mukaan kolmeen perättäiseen kirjoituskertaan.

Opiskelu on monimuoto-opiskelua eli lukion kurssit sisältävät sekä lähiopiskelua että verkko-opiskelua. Opiskelu, ruokailu koulupäivinä ja asuminen opiston asuntolassa ovat opiskelijoille maksuttomia. Opistolla asuvat voivat hyödyntää myös asuntolan vapaa-ajan toimintaa. Yhteisten tapahtumien lisäksi opistolla on iltaisin mm. liikuntasalivuoro, läksykerho tai lautapeli-iltoja.

www.otavanopisto.fi/aikuislukio

Toimintaohjeet

Hae Otavan Opiston aikuislukioon sähköisellä hakulomakkeella. Opiskelemaan voit hakea milloin tahansa lukuvuoden aikana. Syksyllä opintonsa aloittavien toivotaan lähettävän hakemukset heinäkuun loppuun mennessä. Sähköisen hakemuksen lisäksi sinun tulee toimittaa liitteeksi peruskoulun päättötodistus sekä mahdollisesti lukion erotodistus tai ammatillisen oppilaitoksen todistus joko skannattuna tai postitse.