Nuorten työpaja

Artikkelikuva

Nuorten työpaja on tarkoitettu 17-29 vuotiaille koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille. Työpajan perustehtävä on nuorten toimintakyvyn, koulutus- ja työelämävalmiuksien parantaminen. Työpajalla on viisi eri työpajaosastoa ja nettiopintopiste. Nuorten työpaja toimii osoitteessa Raviradantie 8-10.

Nuorten työpajan esittelyvideo < linkki

Digitaalisen median paja

Digitaalisen median pajalla (DiMe) toteutetaan ryhmässä mm. valokuvausta ja videointia sekä näiden tallenteiden käsittelyä. DiMellä suunnitellaan ja tehdään tilauksesta esitteitä, julisteita ja kortteja eri tarkoituksiin sekä koodataan pelejä ja tehdään 3D-mallinnusta. Toiminta tapahtuu pajan tiloissa ja erilaisissa tapahtumissa tai kuvauskeikoilla. Aiempaa kokemusta alasta ei tarvita, kaiken oppii tekemällä!

Kädentaito- ja sisustuspaja

Kädentaito- ja sisustuspajassa tehdään käyttö- ja koriste-esineitä, pieniä korjaustöitä ja uustuotantoa. Pajalla käytetään monipuolisia menetelmiä ja eri materiaaleja – vain mielikuvitus rajana. Pajalla suunnitellaan uutta ja tuunataan vanhaa.

Pajassa pääsee harjaannuttamaan silmää ja luovuutta sisustuksen mahdollisuuksille. Pajalla voi opetella huovutusta, punontaa, solmintaa, neulontaa, matonkudontaa jne.
Lisäksi Kädentaito- ja sisustuspajassa toteutetaan asiakkaille tilaustöitä, keikkaluonteisia töitä ja tuokioita kysynnän mukaan. Paja osallistuu myös erilaisiin tapahtumiin, myyjäisiin ja projekteihin yhteistyökumppaneiden kanssa.

Puutyöpaja

Puutyöpajan toimintaan kuuluu puun työstöä erilaisilla koneilla ja käsittelyä eri aineilla ja menetelmillä. Pajalla entisöidään huonekaluja ja muita puuesineitä kuten mm. Mikkelin kaupungin päiväkotien pihaleikkikaluja sekä tehdään puusta myös uustuotantoa.

Puhvettipaja

Puhvettipajalla päivät koostuvat suunnittelutyöstä, suunnitelmien toteuttamisesta sekä puhvetin normaaleista rutiineista; ruuanvalmistuksesta, teemallisista aterioista, leipomisesta, kahvitarjoiluista, pitopalveluharjoitteluista sekä työtilojen siistimisistä ja välinehuollosta. Puhvettipajalla palvellaan asiakkaita, mutta lisäksi tehdään töitä tilauksesta. Pajalta voi tilata esimerkiksi kakun tai pizzan juhliin.

Puhvettipajalla ei tarvitse olla aiempaa työkokemusta keittiötyöskentelystä, sillä taidot opitaan ja niissä kehitytään yhdessä.

Pajajaksosta voi hyötyä keittiö- ja ravintola-alalle etenemisessäsi. 

Ympäristö- ja palvelupaja

Ympäristö- ja palvelupajassa kunnostetaan luontopolkuja, tehdään raivaustöitä, harjoitellaan erätaitoja ja nuotiontekoa. Paja huolehtii myös Pursialassa olevan Kaihun kodan toiminnasta. Lisäksi pajalla tehdään pienimuotoisia pihanhoito- ja muuttotöitä.

Ympäristö- ja palvelupajalla saaduista taidoista hyötyy hakeutuessa esim. asiakaspalvelu-, nuoriso-, luonto- tai retkeilyaloille.

Nettiopintopiste

Nettiopintopisteessä voi suorittaa loppuun kesken jääneet perusopinnot sekä lukiokursseja. Opiskelu on etäopiskelua verkko-oppimateriaalien avulla. Olet opiskelijana Otavan Opistossa, mutta meiltä saat tilan, välineet ja tuen opintojesi suorittamiseen.