Varhaiskasvatus ja esiopetus

Ajankohtaista:

JHL:n lakon vuoksi ruokapalvelut eivät pysty toimittamaan erityisruokavalioita ajalla 22.-23.10., minkä vuoksi vanhempia pyydetään tuomaan erityisruokavaliota noudattavien lastensa ruoan mukanaan kotoa varhaiskasvatusyksikköön. Keittiö kuumentaa ruoan tarjolle.

Parissa yksikössä, joissa ei ole ruoka-puhtauden henkilöstöä ja missä on vähän lapsia, ruoka valmistetaan joko paikan päällä tai lapset ja henkilöstö siirtyvät toiseen varhaiskasvatusyksikköön.

Tiedoksenne Mikkelin ruoka- ja puhtauspalveluiden palvelujohtaja Mia Hassisen tiedote JHL:n lakosta johtuva poikkeusjärjestely varhaiskasvatuksen ruokahuollon osalta ajalla 22.-23.10: Vaikutukset ruokapalveluihin 22. – 23.10. – päiväkodit, joissa palvelukeittiö ja joissa työskentelee ruoka-puhtauden henkilöstö: 
* sovellettu ruokalista, erikseen valmistettavia erityisruokavalioita ei pystytä toimittamaan
* toimitamme ma ja ti ateriat keittiöille perjantain aikana lisäkuljetuksilla ja ruoka-puhtauden henkilöstö kuumentaa ne päiväkodilla
* erikseen valmistettavia erityisruokavalioaterioita ei pystytä toimittamaan. Ehdotus: lapsi tuo kotoaan ruoan mukana, keittiö kuumentaa sen tarjolle – tästä tulisi välittää tieto vanhemmille esim. Daisyn kautta.
kaupungin päivähoidon yksiköt, joissa ei ole ruoka-puhtauden henkilöstöä
* aterioita ei pystytä toimittamaan (yksiköihin menee normaalisti tarjoiluvalmis ruoka, lakon aikana ei ole tähän mahdollisuutta)
* ehdotus: lapset sijoitetaan muihin avoinna oleviin yksiköihin tai varhaiskasvatushenkilöstö valmistaa ateriat paikan päällä
Anttolan, Haukivuoren ja Ristiinan alueella palvelut tuotetaan normaaliin tapaan.

 

Terveisin Varhaiskasvatuspalvelut

 

 

 

Tule meille varhaiskasvatukseen töihin!
Haemme jatkuvasti henkilöstöä sekä määräaikaisiin että vakituisiin työsuhteisiin.

Ota yhteyttä palvelupäällikkö Hannele Häkkäseen puh. 040 741 7053
sähköposti: etunimi.sukunimi@mikkeli.fi

Tai klikkaa tästä hakemaan!

smiley  Mikkelin kaupungin varhaiskasvatus on mukana Ilo kasvaa liikkuen -hankkeessa. Tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon aktiivisessa toimintaympäristössä.

smiley Mikkelin kaupungin varhaiskasvatuksessa käytetään tieto- ja viestintäteknologiaa (TVT) monipuolisesti. Henkilöstöä on koulutettu hyödyntämään osaamistaan lasten kanssa ja omassa työssään. Lapset kulkevat TVT-polkua varhaiskasvatuksesta perusopetukseen opettelemalla pienin askelein käyttämään tietoteknisiä välineitä esim. tabletteja.

smileyTunne- ja vuorovaikutustaidot ovat yksi varhaiskasvatuksen painopistealueista. Tarkoituksena on rohkaista lapsia aikuisen tuella itse ratkomaan erilaisia ristiriitatilanteita vuorovaikutuksen keinoin toisten tunteet huomioon ottaen. Tunne- ja vuorovaikutuskasvatukseen voi tutustua täällä  https://peda.net/mikkeli/varhaiskasvatus/tjvp

*******************************************************************

Mikkelissä tarjotaan sekä kunnallista että yksityistä varhaiskasvatusta.

Toiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja Mikkelin  varhaiskasvatussuunnitelmaan. Lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä huoltajien kanssa.
Tunne- ja vuorovaikutustaidot ovat yksi painopistealueista. Jokaisessa varhaiskasvatusyksikössä käytetään lasten tunnetaitojen vahvistamiseksi tunnetaitomateriaalia. lapsia rohkaistaan myös aikuisen tuella itse ratkomaan erilaisia ristiriitatilanteita vuorovaikutuksen keinoin toisten tunteet huomioon ottaen.

Varhaiskasvatus käyttää Daisy -asiointipalvelua. Daisynet -osiossa huoltajat varaavat ja seuraavat lastensa hoitoaikoja. eDaisy -osiossa hoidetaan sähköinen asiointi esim. hakemukset ja niihin tehtävät muutokset. Hoitoaikavaraukset mahdollistavat mm. henkilöstön tehokkaan työvuorosuunnittelun, lasten päivittäisten läsnäolojen seurannan, ruokatilausten tekemisen hoitoaikavarausten pohjalta.

Mikkelissä on 23 kunnallista päiväkotia, joissa on alle 3-vuotiaiden, 3–5-vuotiaiden, 1–5-vuotiaiden ja esiopetusikäisten lasten ryhmiä sekä erityistä tukea tarvitsevien lasten pienryhmiä. Mikkelin päiväkodeista uusin on Naisvuoren päiväkoti, joka rakennettiin 2016. Ensi vuodesta alkaen uusia päiväkoteja rakennetaan  Kalevankankaalle, Haukivuorelle, Kattilansiltaan sekä Rantakylään.

Päiväkodit ovat yleensä avoinna klo 6.30–17 välillä. Osa päiväkodeista tarjoaa lisäksi laajennettua hoitoaikaa tai ympärivuorokautista vuorohoitoa.

Mikkelissä toimii 25 omassa kodissaan työskentelevää perhepäivähoitajaa. Päivähoidonohjaajat valvovat ja ohjaavat perhepäivähoitoa. Omassa kodissa työskentelevät perhepäivähoitajat työskentelevät eri puolella kaupunkia.

Asiakaskyselyn tulokset Varhaiskasvatuksen Daisy-palvelujen käytöstä